SRA.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren
Logo SRA Thuis in uw branche

Instructies Controle

De controle-instructies zijn bedoeld als praktisch hulpmiddel bij de uitvoering van controlewerkzaamheden conform specifieke controlestandaarden, zoals bijvoorbeeld Standaard 501 (met betrekking tot voorraadopname) en 505 (externe bevestigingen).

 • Instructie Verzekerd belang

  14-02-2017

  Als een entiteit een bedrijfsschadeverzekering heeft afgesloten, zal de verzekeraar meestal na afloop van ieder jaar een verklaring inzake het verzekerd belang opvragen. De opgave verzekerd belang zal door de accountant van een verklaring moeten worden voorzien.

 • Instructie Het bijwonen van fysieke voorraadopname

  14-02-2017

  De instructie richt zich op het bijwonen van fysieke voorraadopname in het kader van een opdracht tot controle van financiële overzichten (veelal de jaarrekening).

 • Instructie Saldobevestiging

  14-02-2017

  De instructie 'Saldobevestiging' richt zich op de verzending van saldobevestigingen in het kader van een opdracht tot controle van financiële overzichten (veelal de jaarrekening). De volgende Standaard is hierbij van toepassing: 505 Externe confirmaties.

 • Instructie Standaard Bankverklaring

  14-02-2017

  De instructie 'Standaard bankverklaring' richt zich op de verzending van standaard bankverklaringen in het kader van een opdracht tot controle van financiële overzichten (veelal de jaarrekening).

 • Instructie Controle consolidatie van financiële informatie

  27-06-2012

  De instructie 'Controle consolidatie van financiële informatie' richt zich op de controle van consolidatie van financiële informatie. Aangezien bij het consolidatieproces in veel gevallen niet kan worden gesteund op interne beheersing, richt de aandacht zich in hoofdzaak op een gegevensgerichte controleaanpak.