SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 

BiZ-onderzoek 2018: hoe gebruikt u BiZ?

SRA- BiZ wordt het meest gebruikt bij de bespreking van de jaarrekening (24% van alle gebruikers) en op de tweede plaats bij de cijferbeoordeling (16%). Dit blijkt uit het recent gehouden SRA-BiZ-gebruikersonderzoek.

Bovendien zou 81% SRA-BiZ graag nog meer dan nu het geval is inzetten bij de bespreking van de jaarrekening. Andere manieren waarop SRA-BiZ vaak wordt ingezet (gemiddeld 10% van het totaal) zijn:

  • Strategische adviesgesprekken
  • Vergroten van het onderscheidende vermogen van ons kantoor
  • Vergroten van de klanttevredenheid

Diverse gebruikers hebben dankzij BiZ een huurverlaging voor de klant gerealiseerd en de klanttevredenheid vergroot: "Klanten vinden het leuk om te zien hoe ze presteren ten opzichte van de branche", aldus een tevreden respondent.

Met BiZ nieuwe klanten overtuigen

Hoewel SRA-BiZ nog relatief weinig gebruikt wordt voor de acquisitie van nieuwe klanten, zijn de gebruikers die dat wel doen daar wel tevreden over (63,4% is positief over het resultaat). Diverse gebruikers noemen dit ook expliciet als succes van BiZ: "In een acquisitietraject hebben we een nieuwe klant dankzij BiZ binnengehaald" en "BiZ is interessant gebleken bij de vergelijking van marges, bij zowel bestaande als nieuwe klanten."