Thuis in uw branche

BiZ gebruiken

Indien u onbeperkte toegang wilt hebben tot de BiZ-database, kunt u kiezen voor een jaarabonnement. De hoogte van de jaarlijkse vergoeding is afhankelijk van de omvang van uw kantoor (gerekend in aantal FTE).

Abonnement (vanaf € 810 per jaar)

Aantal FTE (over alle vestigingen) Jaarvergoeding (excl. btw) 
t/m 5 FTE  € 810 
6 t/m 15 FTE  € 1.320 
16 t/m 50 FTE  € 2.540 
51 t/m 100 FTE  € 5.080 
101 t/m 200 FTE  € 8.130 
201 FTE of meer 

€ 10.160

Losse rapporten (€ 99 per rapport)

Als u verwacht niet genoeg rapportages te kunnen gebruiken om de jaarvergoeding eruit te halen, kunt u ook kiezen voor losse downloads. U rekent dan af per gedownload rapport. De vergoeding hiervan bedraagt € 99 per rapport.

NOG VOORWAARDEN BESCHRIJVEN!

Maatwerkrapport

NOG BESCHRIJVEN!

Wat zit er in een BiZ-abonnement?

 • Onbeperkte toegang tot de BiZ-database ('all you can download')
 • Vrijkaarten voor de jaarlijkse BiZ-kennisdag (aantal afhankelijk van abonnement)
 • Gratis kick-off workshop voor start implementatie
 • Gereduceerd tarief op afgenomen maatwerkrapportages
 • Gereduceerd tarief op SRA-Nieuwsbank
 • Iets met Branches in Zicht / 20XX in Zicht? (BULLET NOG AANPASSEN!)

BiZ-rapporten

SRA-leden beschikken met BiZ over drie soorten rapporten. Zo zijn er rapporten die in één oogopslag laten zien hoe de onderneming scoort ten opzichte van branchegenoten. Ook zijn binnen BiZ rapporten beschikbaar die uitgebreid in kaart brengen hoe de onderneming scoort en waar groeikansen liggen.

1. Factsheet

In een Factsheet worden zes kengetallen van de onderneming vergeleken met de benchmark. De ondernemer krijgt zo in één oogopslag te zien hoe zijn organisatie presteert in vergelijking met de branche. Doel van de factsheet is om de ondernemer kort en krachtig inzicht te geven in zijn prestatie.

 • Bekijk een voorbeeld van een factsheet

2. Benchmarkrapport

Het Benchmarkrapport bevat een uitgebreide cijferanalyse van de prestatie van de onderneming ten opzichte van de branche. Het benchmarkrapport heeft als primair doel om een adviesgesprek met de ondernemer te kunnen voeren.

 • Bekijk een voorbeeld van een benchmarkrapport

3. Brancherapport

Van de door u benoemde belangrijkste branches kan een Brancherapport worden opgevraagd. Hierin wordt,net als in de Benchmarkrapport, de prestatie van de onderneming vergeleken met de branche. In deze rapportage is echter ook een uitgebreide sectoranalyse opgenomen waarin trends, ontwikkelingen, thema´s, kansen en bedreigingen uitgebreid aan de orde komen. 

 • Bekijk een voorbeeld van een brancherapport

Van welke branches kan ik BiZ-rapporten opvragen?

SRA hanteert een minimum aantal van 30 jaarrekeningen per benchmark. Met zo'n 40.000 jaarrekeningen die per jaar worden aangeleverd is van ruim 70% van het MKB BiZ-rapporten beschikbaar. Weten welke branches dit zijn? Download dan een overzicht van de beschikbare benchmarks.

 • Bekijk de beschikbaarheid van de BiZ-rapporten (2017)
  Bekijk de beschikbaarheid van de BiZ-rapporten (2016)

Anonimiteit van de benchmarkdatabase

Jaarrekeningen van klanten aanleveren aan BiZ. Mag dat eigenlijk wel? Als uw kantoor wil deelnemen aan BiZ, moet u rekening houden met een aantal juridische aspecten.

 • Bekijk het document: Juridische aspecten

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren