SRA.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren
Logo SRA Thuis in uw branche

Dagboek van de SRA-lobby

Dagboek van de SRA-lobby (of 'dagboek van een aantal herdershonden') schetst de activiteiten en belevenissen van het SRA-bestuur op lobbygebied. Een greep van veel wat zij meemaken, alles wat opvalt. Soms met inhoudelijke of vaktechnische insteek. Standpunten. Vanzelfsprekend op persoonlijke titel. Een inkijk in de wondere wereld van public affairs met mogelijkheid om uw eigen visie, suggesties, wensen of aanbevelingen toe te voegen.

 • Controversieel verklaren

  Paul Dinkgreve

  - 24-03-2017

  Na verzoek van de VVD om input, hebben we vandaag het motorblok van de politiek geïnformeerd over ons standpunt ten aanzien van de rechtsbescherming accountants(organisaties).

 • Wringende schoen

  Paul Dinkgreve

  - 23-03-2017

  De werkgroep niet-oob-accountantsorganisaties heeft uitgebreid gesproken over de stand van zaken in de NBA Monitor In het publiek belang en de voortgang van de implementatie van de maatregelen.

 • mkb en MKB

  Paul Dinkgreve

  - 22-03-2017

  In het kader van onze lobbyactiviteiten is MKB Nederland voor ons van belang. Vandaag heb ik uitgebreid van gedachten gewisseld binnen de organisatie over het laden van het merk MKB Nederland in relatie tot het merk VNO-NCW.

 • Anders kijken bij samenstellen

  Paul Dinkgreve

  - 21-03-2017

  Pootjes in de klei. Wat mij opvalt is dat risicogericht en effectief samenstellen voor heel veel accountants in de samenstelpraktijk een grote uitdaging is.

 • Hartekreet Paul Dinkgreve in CEA-zaak

  Paul Dinkgreve

  - 14-03-2017

  Dinsdag 14 maart diende het hoger beroep bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven in de zaak SRA-CEA over de verhoogde normen van de praktijkopleiding.

 • Focus op…

  Paul Dinkgreve

  - 10-03-2017

  Vooruitkijken naar volgende week. We starten maandagmiddag met de discussiebijeenkomst Focus op Fraude bij de NBA. Directe aanleiding is het rapport ‘Grip op integriteit; Beheersing van frauderisico’s en publieke functie accountantscontrole' van de onafhankelijke Werkgroep Focus op Fraude.

 • Bruis- of zuigtabletje?

  Paul Dinkgreve

  - 09-03-2017

  ‘Doen waar je plezier in hebt, is de sleutel tot succes’. Geen uitspraak van mij, alhoewel ik hem bedacht zou kunnen hebben.

 • Russisch HT

  Paul Dinkgreve

  - 08-03-2017

  Plaats van handeling vanochtend: het Conservatoriumhotel. Vlakbij mijn geboorteplek. Daar vond de OECD conferentie plaats, georganiseerd door de Nederlandse Belastingdienst.

 • Eigen mkb-geluid

  Paul Dinkgreve

  - 07-03-2017

  Uitgebreid gesproken met Leendert Jan Visser van MKB Nederland.

 • Perceptie van kwaliteit

  Paul Dinkgreve

  - 03-03-2017

  Voor alles heb ik vandaag mijn vrouw gefeliciteerd met haar verjaardag. Dat was wel voordat de haan gekraaid had, want om kwart over acht was ik al in Purmerend.

 

 


Contact / Reacties

Uw eigen visie, suggesties, wensen of aanbevelingen zijn van harte welkom op:

E sdanse@sra.nl
T 030 656 60 60