Thuis in uw branche
Handreiking afstudeerscriptie en examenCompetentieprofiel afstudeerscriptie-
begeleider
Verklaring van authenticiteit

Aanmelden Afstudeerscriptiebegeleiding

Je sluit de driejarige Praktijkopleiding RA af met het schrijven van een afstudeerscriptie.

Met je afstudeerscriptie toon je aan wat je de afgelopen jaren hebt geleerd, tegen welke dilemma's je bent aangelopen en hoe je bepaalde problemen hebt opgelost. Kortom: de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt tijdens de praktijkopleiding. De inhoud van je afstudeerscriptie moet goedgekeurd zijn door de afstudeerscriptiebegeleider.

Je kunt beginnen met je afstudeerscriptie, wanneer je start met je derde jaar van de Praktijkopleiding. Je moet dus de eerste vier semesters hebben afgerond en toelaatbaar zijn tot het derde jaar. Bij het schrijven van je afstudeerscriptie, dien je gebruik te maken van afstudeerscriptiebegeleiding. Dit is verplicht gesteld door de NBA. Je kunt kiezen uit een erkende scriptiebegeleider aangesloten bij het SRA-Stagebureau.

Commissie Kwaliteitsbewaking beoordeelt scriptieopzet

Nadat het onderwerp van je scriptieopzet door je scriptiebegeleider is goedgekeurd, plaatsen wij het (door beiden voor akkoord getekende) aanmeldformulier, de scriptieopzet en de akkoordverklaring scriptieopzet in de ELO. De Commissie Kwaliteitsbewaking van de NBA beoordeelt binnen zes weken de scriptieopzet. De opzet kan geheel of gedeeltelijk worden afgekeurd, waarna je deze moet aanpassen. Een aangepaste opzet moet dan weer in de ELO geplaatst worden om opnieuw beoordeeld te worden.

Als de scriptieopzet is goedgekeurd kun je, onder begeleiding van je scriptiebegeleider, starten met het schrijven van je scriptie. Het is belangrijk om vooraf goede afspraken te maken over wat je van elkaar verwacht. Denk bijvoorbeeld aan de reageertermijn van beide kanten.

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren