Thuis in uw branche

Bereid je voor op de praktijk

Beroepsvoorbereiding door SRA en NBA

Uitgangspunten van dit programma 

  • Doel: Voorbereiding op de stage/afstuderen, bewustwording mogelijkheden en actualiteiten
  • Duur: 2 lesuren. In overleg ook op maat aan te bieden

Voorwaarden

  • verplicht gesteld door de school ter voorbereiding op de stage/het afstuderen
  • nadruk ligt op de mkb-kantoren
  • geschikt voor derde- of vierdejaarsstudenten Accountancy

Programma

10.30 uur
Gecombineerde presentatie over SRA en NBA, Wie zijn we, wat doen we en wat is onze rol richting studenten?
10.40 uur De studenten worden bijgepraat over de Praktijkopleiding
10.55 uur
Ervaringen van een Young Pro, Een Young Professional licht de vervolgmogelijkheden na de opleiding toe. Vanuit hun eigen ervaringen vertellen zij de studenten wat zij kunnen verwachten na de studie. Hierin komen de volgende onderwerpen aan bod: Waarom deze keuze gemaakt? Waar in de studie tegenaan gelopen? Wat was lastig? Wat was juist leuk? Hoe een stageplek gevonden? Wat was het voornaamste wat daar geleerd is? Wat is de tip die hij/zij voor studenten heeft?
11.25 uur

De accountant van de toekomst

Bereid je voor op je stage. Weet wat er speelt in de praktijk. In vogelvlucht nemen we de studenten mee in de veranderende wereld van de accountant.

  • De accountant van de toekomst/Van accountant naar adviseur
  • Wat wordt er van jou als aankomend accountant verwacht?
  • Wat verwacht de klant van jou? Hoe klantgericht ben jij?
  • Wat zijn de actualiteiten in het vak? 
  • Wat verandert er in de regelgeving? 
  • Digitalisering en ICT
11.55 uur  Interactief vragen stellen door de studenten d.m.v. vliegtuigjes
12.15 uur  Einde programma met aansluitend broodje eten en eventueel verder kletsen met de sprekers

Deze tijden zijn een indicatie en aan te passen aan uw wensen!

Contact

Claudia van Engelenburg 

Claudia van Engelenburg
Projectmanager Arbeidsmarkt
E cvanengelenburg@sra.nl 
T 030 656 60 60

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren