SRA.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren
Logo SRA Thuis in uw branche

Dossier Financieren

In dit dossier vindt u ook een overzicht van (gangbare en alternatieve) kredietvormen, de SRA-cursussen met thema Financieren én de ontwikkelde SRA-tools voor het begeleiden en opstellen van een financieringsaanvraag.

 • Inleiding

  Beoordeling financieringsaanvragen, kredietaanvraag mkb, keuze bank

  De kranten staan bol van de financieringsproblematiek van mkb-ondernemingen. Ook u zal daarmee worden geconfronteerd: klanten zijn minder vaak in staat om krediet te krijgen of nieuwe initiatieven via bancaire financiering te ontplooien. Als de bank geen thuis geeft, wat moet uw klant dan? SRA heeft voor u een overzicht opgesteld van financieringsbronnen voor het aantrekken van vreemd vermogen: naast banken en de staatsgarantieregelingen noemen we een aantal alternatieve financiers.

 • Xattu

  Financieringsplatform

  Vanuit SRA is er al geruime tijd de wens om een financieringsplatform te ontwikkelen. Een platform waar vraag en aanbod met betrekking tot krediet samenkomt. SRA denkt dit nu te hebben gerealiseerd met Xattu.

 • Overige alternatieve financiers

  Een selectie van in de markt actieve partijen

  Wij hebben gemerkt dat er veel vragen leven bij de SRA-leden over alternatieve financiers. Daarom heeft SRA een selectie gemaakt van een aantal actieve partijen. Wij streven naar volledigheid. Dus mist u een relevante partij? Laat het ons dan weten.

 • Kredietvormen

  Inventarisatie gangbare en alternatieve kredietvormen

  Naast de alternatieve kredietvormen heeft SRA heeft een inventarisatie gemaakt van de meer gangbare vormen.

 • Overheidsfinanciering

  Borgstelling MKB Kredieten, Garantie Ondernemingsfinanciering, Bijstand voor zelfstandigen

  Vanuit de overheid zijn er enkele financieringsregelingen voor het mkb, zoals de Borgstelling MKB Kredieten, de Garantie Ondernemingsfinanciering en de Bijstand voor zelfstandigen.

 • Adviestools bij financiering

  Ratingdiensten, SRA-Prognosemodel, SRA-Kredietaanvraag, Benchmark Platform

  SRA heeft verschillende hulpmiddelen voor het opstellen van een financieringsaanvraag voor de klanten en de begeleiding van dergelijke trajecten. Om in een vroeg stadium al te weten of een aanvraag überhaupt zin heeft, kan een eerste screening gedaan worden met behulp van de SRA-Rating.

 • Cursusaanbod

  SRA-Educatie organiseert jaarlijks diverse cursussen en opleidingen gericht op het thema financieren, zoals de SRA-Kwartaalbijeenkomsten 'Bedrijfsfinancieringen in het mkb' en de cursus 'De succesvolle voorbereiding van een financieringsaanvraag'.

Videoverslag Nationale Financieringswijzer Amida Elmoudni

Bekijk het videoverslag van de presentatie van de Nationale Financieringswijzer door minister Kamp, waarbij ook SRA-producmanager Amida Elmoudni aan het woord komt.

bekijk de video