Thuis in uw branche

Dossier Prinsjesdag

Op Prinsjesdag biedt het zittende kabinet de plannen voor het komende jaar aan: Miljoenennota, Belastingplan en Overige Fiscale maatregelen. Voor uw praktijk en uw klanten zeer relevant: met welke nieuwe wet- en regelgeving krijgt de ondernemer en u als zijn adviseur te maken?

Dit jaar lopen zaken anders nu op de achtergrond een nieuw te formeren kabinet zelf een agenda opstelt. Prinsjesdag zal vanwege de traditie doorgaan, maar de algemene beschouwingen zijn uitgesteld totdat het nieuwe kabinet daadwerkelijk aan de slag gaat.

In dit dossier verzamelen we alle zaken die met Prinsjesdag en het daaropvolgende parlementaire traject te maken hebben.

Wat kunt u verwachten? 

  • Reactie SRA op de kabinetsvoorstellen (na Regeerakkoord, lees hier meer informatie)
  • Vaktechnische doorvertaling in praktijkhandreikingen en signaleringen (komend najaar)

Voor uw eigen praktijk

Wat zijn de maatregelen die in de Miljoenennota en in het Belastingplan staan? We hebben de belangrijkste punten voor u op een rij gezet.

Vanuit Educatie

Voor ondernemers

Op de Nieuwsbank (alleen voor Nieuwsbankabonnees) kunt u de Special Miljoenennota downloaden: een samenvatting van de Miljoenennota waarin de belangrijkste gevolgen zijn omschreven voor uw klanten. Hiermee kunt u hen voorzien van een persoonlijk advies.

In de Nieuwsbank vindt u dagelijks nieuwe actualiteiten en verdieping, ook over Prinsjesdag. Bijvoorbeeld:

Belangenbehartiging

Het beïnvloeden van beleid start niet op Prinsjesdag maar veel eerder in het jaar. En bij sommige dossiers duurt het beleidsontwikkelingstraject en daarmee de lobbyperiode veel langer. SRA probeert zo vroeg mogelijk aan tafel te zitten. Of via andere kanalen invloed uit te oefenen. Zodat de nieuwe wet- en regelgeving niet alleen fiscaaltechnisch klopt, maar vooral ook uitvoerbaar en toepasbaar is in de praktijk. En zoveel mogelijk ook aansluit bij de belangen van de cliënten van de SRA kantoren en van de kantoren zelf.

Miljoenennota 2018 PosterParlementaire traject

Bekijk hier alle Prinsjesdagstukken 2017.

Gerelateerde informatie

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren