Thuis in uw branche
Bekijk het Dossier Kwaliteit

Dossier Samen Beter

Samen Beter is het verplichte kwaliteitsverbeterprogramma voor SRA-kantoren met een AFM-vergunning. Het SRA-bestuur nam dit initiatief tot het meten en verbeteren van de kwaliteit bij alle SRA-leden met een AFM-vergunning in 2014, na de uitkomsten van een onderzoek door de AFM.

In 2013 onderzocht de toezichthouder de kwaliteit van werkzaamheden in de wettelijke controlepraktijk bij 20 SRA-leden. De AFM constateerde dat de kwaliteitsbeheersingssystemen bij de SRA-leden functioneren en dat de plannings- en risicoanalysefases strak georganiseerd zijn. Het gaat mis bij de uitvoering van de werkzaamheden door de externe accountant.

Samen verantwoordelijkheid nemen

Als vereniging van accountantskantoren willen we samen de verantwoordelijkheid nemen om de kwaliteit van de individuele professional bij de SRA-leden te verbeteren. Daarbij richten we ons op de wettelijke controlepraktijk en op de samenstelpraktijk. Daarom heeft het SRA-bestuur ingezet op het traject Samen Beter waarmee kwaliteit wordt gemonitord en een leercirkel wordt opgezet. Daarmee werken we samen aan het verbeteren van het imago van accountantskantoren.

In dit dossier houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Samen Beter. U vindt er - na inlog - de laatste stand van zaken over de nul- en eenmeting bij de SRA-leden, informatie over ondersteuning vanuit het SRA-bureau, achtergrondinformatie en bestuursbrieven.

Laatste stand van zaken

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren