Thuis in uw branche

Stappenplan WKR

Met de volgende vier stappen helpen wij u en uw klanten alvast een stukje op weg:

1. Inventariseer alle vergoedingen en verstrekkingen

Deze gegevens vindt u terug in uw boekhouding, het personeelshandboek, individuele arbeidscontracten en aanvullende arbeidsvoorwaarden.

2. Deel de kosten in

Wat valt onder de vrije ruimte, vallen bepaalde vergoedingen of verstrekkingen onder de gerichte vrijstelling of is wellicht een nihilwaardering van toepassing?

3. Richt uw administratie in

Het totale bedrag aan vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers moet uit uw financiële administratie te halen zijn en dat betekent een aanpassing. Vaak staat in de financiële administratie geen btw bij de boekingen voor de vergoedingen en verstrekkingen. U moet dan alsnog de btw toevoegen. Het totale bedrag in uw financiële administratie aan vergoedingen, verstrekkingen of terbeschikkingstellingen onder de werkkostenregeling moet te koppelen zijn aan het fiscaal loon (kolom 14 van de loonstaat) in uw loonadministratie.

4. Overleg op tijd met werknemers en indien aanwezig de ondernemingsraad

Het kan zijn dat u door de werkkostenregeling bestaande arbeidsvoorwaarden moet aanpassen. In de meeste gevallen is hiervoor toestemming nodig van uw werknemers. Sluit u een nieuw arbeidscontract af, hou dan alvast rekening met de komst van de werkkostenregeling.

Meer voor uw klanten

  • Laatste WKR-nieuws en achtergrondinformatie vindt u in de SRA-Nieuwsbank

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren