Thuis in uw branche

Bedrijfsovername en fiscus

Fiscale risico’s beperken en fiscale kansen benutten

Uw klant koopt of verkoopt zijn bedrijf. Waar zitten fiscale valkuilen en hoe kunnen koper en verkoper belasting besparen?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 395,00
Prijs niet-leden: € 485,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 5
RB Algemeen 2.5
RB Fiscaal 2.5
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker
Resultaat:

U kent de fiscale aandachtspunten en valkuilen bij een bedrijfsovername. U begeleidt uw klant fiscaal en bespaart belasting.

Uw docent

Eric Vermeulen

Mr.drs. Eric Vermeulen

Mr. drs. Eric Vermeulen is fiscaal partner bij AKD en kerndocent van het Business Valuation programma aan de RSM Erasmus Universiteit.



.

Inhoud

Uw klant koopt of verkoopt zijn bedrijf. Waar zitten fiscale valkuilen en hoe kunnen koper en verkoper belasting besparen?

Bij een bedrijfsovername onderhandelt u over allerlei onderwerpen met de koper of verkoper. Maar houdt u daarbij wel voldoende rekening met de fiscale gevolgen? Hoe richt u de overname fiscaal in?

Wat zijn de mogelijke scenario’s en hoe werkt u toe naar een minimale belastingdruk voor koper en verkoper? Ook bespreken we tijdens deze cursus hoe de ondernemer kan doorwerken via een managementconstructie.

  • Fiscale structuur vooraf optimaliseren?
  • Optimale fiscale overname- en financieringsstructuur
  • Btw-risico’s, loonbelastingrisico’s en lucratief belang bij de overnamestructuur
  • Doorwerken via managementconstructie
  • Fiscale garanties/vrijwaringen tussen koper en verkoper
  • Zekerstellen renteaftrek overnameschuld

Bijzonderheden

Deze cursus is een goed vervolg op de cursus Pre-exit: bedrijfsovername in twee of meer stappen I: het voorbereiden en begeleiden van een pre-exit in het mkb.

Docent(en)

Eric Vermeulen

Mr.drs. Eric Vermeulen

Mr. drs. Eric Vermeulen is fiscaal partner bij AKD en kerndocent van het Business Valuation programma aan de RSM Erasmus Universiteit.



SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren