Thuis in uw branche

De privacy officer in het accountantskantoor

Hoe geeft u invulling aan de nieuwe privacy functie?

Vanaf mei 2018 moet u aantoonbaar voldoen aan verscherpte (Europese) Privacywetgeving. Hoe geeft u de nieuwe functie van Privacy Officer in uw kantoor handen en voeten?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 725,00
Prijs niet-leden: € 995,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 14
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Compliance officer
Resultaat:

U legt een praktisch fundament om de functie van Privacy officer in het accountantskantoor vorm te geven. U beschikt over een actieplan én hebt aanknopingspunten voor advisering naar de klant.

Uw docent

Robert Johan

Robert Johan RE CISSP

Robert Johan RE CISSP is IT-auditor en directeur bij Soll-IT.

 

Alle docenten

Inhoud

Vanaf mei 2018 moet u aantoonbaar voldoen aan verscherpte (Europese) Privacywetgeving. Hoe geeft u de nieuwe functie van Privacy Officer in uw kantoor handen en voeten?

Ook in uw accountantskantoor zijn er veel persoonsgegevens in omloop. Zijn deze data wel voldoende beschermd en hoe zit dat bij uw klanten? Met deze cursus krijgt u de benodigde kennis én praktische handvatten voor deze nieuwe functie in uw kantoor.

Wat zijn uw taken en verantwoordelijkheden? Hoe biedt u meerwaarde voor uw kantoor én voor uw klanten? Hoe houdt u aantoonbaar toezicht op de verwerking van persoonsgegevens en hoe pakt u dat praktisch aan? Leer in twee dagen hoe u de privacy functie concreet invult!

  • Gevolgen Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
  • Wat is een verantwoordelijke en wat een verwerker?
  • Een datalek, wat nu?
  • De rol van de Autoriteit Persoonsgegevens
  • Stappenplan voor het accountantskantoor
  • Werkprocessen inrichten: hoe pakt u dat aan?
  • Passend en blijvend beveiligen
  • Hoe creeërt u privacybewustzijn?
  • Bespreken van casussen uit de mkb-praktijk

Programma

Dag 1

13:30 uur De nieuwe privacywetgeving

  • Uitgangspunten van de Algemene Verordening Gegevens (AVG)
  • Welke soorten gegevens zijn er? Wat is daarvan de impact?
  • Wat is een verantwoordelijke en wat een verwerker?
  • Wat moet ik allemaal bijhouden?
  • Wat mag ik met persoonsgegevens? En wat niet?
  • Wat te doen bij een datalek?
  • Wat zijn de uitgangspunten van de beveiliging?
  • Wat zijn verwerkersovereenkomsten?
  • Hoe zit het internationaal?
  • Wat kunnen we van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) verwachten?
    Mr. Jetse Sprey

17:00 uur De privacywetgeving de praktijk

  • Waar moet u beginnen?
  • Stappenplan uitwerken voor het accountantskantoor waaronder:
  • De deliverables van de AVG
  • Functionaris gegevensbescherming / Privacy officer
  • Verwerkersovereenkomsten
  • Verwerkingsregister / data inventarisatie
    Inez Janse

18:00 uur Diner

19:00 uur De privacywetgeving in de praktijk (vervolg)
Inez Janse

20:30 uur Einde dag 1

Dag 2

09:30 uur Informatiebeveiliging

  • Informatiebeveiliging en de AVG
  • Richtsnoeren van de AP
  • Vaststellen normenkaders voor de organisatie
  • Werkprocessen inrichten
  • Passend en blijvend beveiligen: hoe pakt u dat aan?
    Robert Johan RE CISSP

12:30 uur Lunchpauze

13:30 uur Informatiebeveiliging in de praktijk

  • Reageren op en interpreteren van stellingen
  • Bespreken van herkenbare praktijkcases
    Robert Johan RE CISSP

17:00 uur Sluiting

Docent(en)

Robert Johan

Robert Johan RE CISSP

Robert Johan RE CISSP is IT-auditor en directeur bij Soll-IT.

 

mr. Jetse Sprey

Mr. Jetse Sprey is advocaat bij Versteeg Wigman Sprey.

Inez Janse

Inez Janse is Junior IT-auditor bij Soll-IT.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren