Thuis in uw branche

Incompany: Uitgewerkte suggesties voor uw incompany cursus

Programma naar wens samen te stellen

Een course op maat voor uw eigen kantoor! In één, twee of drie dagen passeren actualiteiten en/of voor uw kantoor belangrijke onderwerpen de revue. U kiest zelf de thema´s en tijdsbesteding of u geeft aan ons uw wensen door en wij stellen een conceptprogramma voor u samen. Wilt u inspiratie opdoen? Kijk dan eens naar onderstaand voorbeeldprogramma.

Inhoud voorbeeld

 • Jaarrekeningactualiteiten
 • Het nieuwe huwelijksvermogensrecht en fiscus
 • Commercieel adviseren 
 • Gestapeld financieren
 • Fiscale actualiteiten

In dit programma is er per dagdeel een thema. Het is uiteraard mogelijk om verdieping te bieden op een thema door uit te breiden naar 1,5 of 2 dagdelen.

Programma


DAG 1

Ochtend: Jaarrekeningactualiteiten
De focus op verslaggeving neemt toe. Stakeholders en toezichthouders verwachten kwaliteit. Zorg dat uw jaarrekeningen de toets kunnen doorstaan!
Wat wijzigt er in de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving en wat zijn de praktische gevolgen voor het samenstellen en de controle van de jaarrekeningen 2015? Wanneer is het wenselijk dat kleine ondernemingen hun jaarrekening baseren op fiscale waarderingsgrondslagen? En hoe gaat u in de verslaggevingspraktijk om met het DGA-Pensioen, omzetverantwoording, financiële instrumenten, etc. Met deze cursus actualiseert u uw kennis en leert u een aantal complexe jaarrekeningvraagstukken oplossen en bent u geïnformeerd over complexe zaken omtrent Externe Verslaggeving.

Docent: drs. Gert-Jan Jordaan RA

Middag: Het nieuwe huwelijksvermogensrecht en fiscus
Adviseurs zien vaak nog niet de impact van de nieuwe beperkte gemeenschap van goederen. Wat wijzigt er en waar moet u zowel civielrechtelijk als fiscaal gezien opletten? Een beperkte gemeenschap van goederen wordt de nieuwe standaard van het huwelijksvermogensrecht. De voorhuwelijkse onderneming maar ook erfrechtelijke verkrijgingen en schenkingen vallen dan niet meer in de wettelijke gemeenschap van goederen, voor degene die trouwen na invoering van de wet.
Let op: een goede vastlegging van de eigendommen van de aanstaande echtgenoten is van essentieel belang. Wat moet u bijvoorbeeld weten over zaaksvervanging? En aan wie komen de ab-aandelen toe indien de voor huwelijkse eenmanszaak in een bv wordt ingebracht? Laat u bijpraten over alle aandachtspunten in uw praktijk.  
Docent: drs. Sander Schilder FM/RV

Avond: Commercieel adviseren 
Tijdens deze training wordt u bewust gemaakt wat u bijdrage kan zijn aan het commerciële proces en waar commerciële kansen liggen, zowel voor u zelf als voor uw collega's. U leert prioriteiten te stellen in de communicatie naar uw klant over het proces in advies- en jaarrekeningtrajecten. Tenslotte krijgt u inzicht hoe u de tevredenheid meet en onderhoudt bij uw relaties.
Docent: Eelco Cremer 

DAG 2

Ochtend: Gestapeld financieren
Een volledige bancaire financiering is een utopie. U moet het vooral zoeken in de combinatie met nieuwe vormen: microkrediet, crowdfunding, kredietunies en factoring! 
Alternatieve financieringsvormen krijgen juist in het mkb steeds meer voet aan de grond. Hoe zorgt u ervoor dat er voor uw klant een passende financieringsoplossing kom? Hoe realiseert u als accountant en gestapelde of hybride financiering. Niet de cijfers, maar vooral de kwalitatieve aspecten van de onderneming én de ondernemer zijn belangrijk. Hoe kijken verschillende financiers daarnaar? Leer tijdens deze cursus hoe u succesvol een (gestapelde) financieringsaanvraag opstelt.
Docent: Jan Kist

Middag: Fiscale actualiteiten

 • Actualiteiten dga-pensioen
 • De eigen woning
 • Vermogensplanning
 • 'Boxhoppen'
 • Beloning van de dga en optimaal gebruikmaken van de WKR
 • Fiscale gevolgen van huwelijk en echtscheiding
 • Belastingplan 2018   

Docent: drs. Jan Zweekhorst RB

Docenten

Drs. Gert-Jan Jordaan RA is accountant bij AREP en universitair docent Externe Verslaggeving aan de Nyenrode Business Universiteit.
Drs. Sander Schilder FM/RV is fiscalist, mediator en eigenaar van SANTAX fiscaal economen. 
Eelco Cremer is trainer/partner van Sharewater BV, gespecialiseerd in gedrag van professionals.
Jan Kist is zelfstandig adviseur en afkomstig uit het bankwezen. 
Drs. Jan Zweekhorst RB is partner bij BLM B.V., bestuurslid SRA en voorzitter SRA-Fiscale Commissie.
 

Voor wie?

Accountant vennoot/medewerker

Data en tijden

Dag 1 van 09:30 uur tot 20:30 uur
Dag 2 van 09:00 uur tot 16:30 uur

Aanbevolen aantal deelnemers

25 deelnemers

PE-uren/punten

AA/RA/RC: 15    RB: afhankelijk van gekozen programma

Contact

Neem voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen over een programma op maat, contact op met:

Brenda van Oel
Accountmanager Incompany Trainingen & Opleidingen
bvanoel@sra.nl
T
030 656 60 59

Marjon Groten
Manager Incompany Trainingen & Opleidingen
mgroten@sra.nl
T 030 656 60 59

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren