Thuis in uw branche

IT-auditkring 2018

Platform voor kennisoverdracht en kennisuitwisseling

Ook in 2018 organiseert SRA een IT-auditkring, bedoeld voor IT-auditors en accountants met een professionele belangstelling voor IT.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 750,00
Prijs niet-leden: € 900,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 14
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Gevorderd assistent-accountant, IT-auditor

Uw voorzitter

Erik-Jan Kreuze

Drs. Erik-Jan Kreuze RE RA

Drs. Erik-Jan Kreuze RE RA is vennoot bij Afier Accountants.

Alle docenten

Inhoud

Ook in 2018 organiseert SRA een IT-auditkring, bedoeld voor IT-auditors en accountants met een professionele belangstelling voor IT. Deelname aan de volledige kringcyclus levert u in totaal 14 PE-uren punten (RA/AA/RC/RE).

 

Locatie & Datum

NIEUWEGEIN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten van de IT-auditkring 2018 starten om 16:00 uur (einde 19:00 uur) en vinden plaats bij SRA. De bijeenkomst van 11 december as. vindt plaats in het NBC te Nieuwegein, aanvang 15:00 uur (einde 17:00 uur) met aansluitend een netwerkborrel. Beschikbaar
Wanneer: 15-05-2018, 26-06-2018, 25-09-2018, 06-11-2018 en 11-12-2018.
Locatie: SRA in Nieuwegein / routebeschrijving
Cursuscode: AIKR14799

Programma

IT Auditkring 2018 

Met veel plezier presenteren wij u het jaarprogramma van de IT Auditkring 2018. Er zijn net als vorig jaar vijf bijeenkomsten, waarmee in totaal 14 erkende PE-punten (RA/AA/RE) zijn te verdienen.

Programma:

Dinsdag 15 mei 2018

Thema: De (on)zekerheid van certificeringen

In een wereld waarin partijen steeds vaker in ketens samenwerken, neemt de onderlinge afhankelijkheid sterk toe. In hoeverre kun je –met name als auditor- duurzaam steunen op de kwaliteitssystemen van ketenpartners? Certificeringen als ISAE3402 en SOC vervullen een functie op dit terrein, maar het lijkt voor velen toch ook nog wel een beetje onontgonnen gebied te zijn. Hoog tijd voor een kringbijeenkomst waarin we over dit thema bijgespijkerd worden en ook met elkaar in gesprek kunnen komen over de opgedane ervaringen.

  • Spreker: Lucas Vousten (Joanknecht) 

Dinsdag 26 juni 2018

Thema: data-analyse in de praktijk

Ook data-analyse is –misschien wel vanzelfsprekend in een kring voor IT-auditors- een regelmatig terugkerend onderwerp. We maken wat uitgebreider kennis met Analytics Library, een initiatief dat binnen het Auditfileplatform is gestart en onder leiding van Joris Joppe inmiddels een behoorlijke vlucht aan het nemen is. Ook maken we kennis met een tool die in de praktijk van SRA-kantoren gebruikt wordt, Financial Control Accelerator van de organisatie Peacock Insights. 

  • Sprekers: Joris Joppe (Analys.io), Wilbert van Leeuwen (Peacock Insights), Jorrit Koops (Schuiteman Accountants, gebruiker van Financial Control Accelerator) 

Dinsdag 25 september 2018

Thema : IT-bevindingen in het financial audit dossier

Een vraagstuk waarmee elk kantoor tegenwoordig geconfronteerd wordt is hoe de bevindingen die tijdens de controleopdracht ten aanzien van IT worden gedaan gedocumenteerd moeten worden in het dossier. Of het nu gaat over de logische toegangscontrole of de betrouwbaarheid van het lijstwerk, uiteindelijk dienen de bevindingen een betekenisvolle plek te vinden in de “story of the audit”. Na een vaktechnische inleiding door kringvoorzitter Erik-Jan Kreuze luisteren we naar de ervaringen van een SRA-kantoor dat laat zien hoe men dit in de praktijk toepast. 

  • Beoogde sprekers: Erik-Jan Kreuze (Afier), Robert Johan (Soll-IT/Horlings) 

Dinsdag 6 november 2018

Thema: Process mining

Steeds meer kantoren ontdekken de toegevoegde waarde van process mining bij het uitvoeren van audits. In de IT-auditkring is er al vaker bij dit thema stilgestaan maar het lijkt wel weer eens tijd om te bekijken wat de huidige stand van zaken eigenlijk is. We kijken mee in de keuken van Baker Tilly Berk om te zien wat zij op dit terrein doen.

  • Spreker: Jan-Willem van Essen (Baker Tilly Berk) 

Dinsdag 11 december 2018

Thema: Inspiratiesessie: Klantbeleving m.b.v. digitale technologie

De afgelopen drie jaar hebben we als laatste bijeenkomst van de cyclus een gecombineerde bijeenkomst van de diverse IT-kringen georganiseerd met een inspirerende spreker. Na de hoog gewaardeerde lezingen van Menno Lanting in 2015, Han Mesters in 2016 en Kim Spinder in 2017 zetten we deze lijn ook in 2018 voort. De rode draad van de inspiratiesessie is innovatie, doorgaans gedreven door technologische ontwikkelingen. Als sluitstuk van de kringcyclus 2018 willen we u met deze bijeenkomst inspireren en aan het denken zetten over uw eigen toekomst en de innovatie die daarvoor nodig is. Dit jaar is het thema Digitale Transformatie vanuit het perspectief van de klantbeleving. 

  • Mark de Groot – EMEA Marketing Director Oracle

Praktische informatie:

De bijeenkomsten van de IT Auditkring vinden plaats van 16:00 – 19:00 uur bij SRA te Nieuwegein. Voor een broodje e.d. wordt gezorgd. De bijeenkomst van 11 december vindt plaats op een externe locatie en duurt van 15:00 – 17:00 uur, met aansluitend een netwerkborrel.

Permanente educatie

Aan deelname aan de IT-auditkring 2018 zijn 3 PE-punten (RA/AA/RC/RE) per volledig gevolgde bijeenkomst verbonden, met uitzondering van de (korter durende) sessie van 12 december, waarvoor 2 PE-punten (RA/AA/RE) worden toegekend.

Docent(en)

drs. Lucas Vousten RA/RE

Lucas Vousten is IT-auditor en Registeraccountants bij Joanknecht B.V. 

Joris Joppe

directeur

Joris Joppe is oprichter van analys.io

Wilbert van Leeuwen

directeur

Wilbert van Leeuwen is mede-oprichter van Peacock Insights

Jorrit Koops


Jorrit Koops is partner bij Schuiteman Accountants & Adviseurs

Erik-Jan Kreuze

Drs. Erik-Jan Kreuze RE RA

Drs. Erik-Jan Kreuze RE RA is vennoot bij Afier Accountants.

Robert Johan

Robert Johan RE CISSP

Robert Johan RE CISSP is IT-auditor en directeur bij Soll-IT.

 

Jan-Willem van Essen

Manager IT Advisory bij Baker Tilly Berk

Mark de Groot

Mark de Groot

Mark De Groot is Digital Innovation Lead at METRO/MAKRO Cash and Carry . 

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren