Thuis in uw branche

IT-privacykring 2018

Hoe beveilig ik informatie en bescherm ik persoonsgegevens?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 750,00
Prijs niet-leden: € 900,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 14
RB Algemeen 14
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Bedrijfsjuridisch adviseur, IT-manager, Officemanager, Compliance officer
Resultaat:
 • Overdragen en uitwisselen van kennis
 • Delen van ervaringen
 • In contact komen met collega’s
 • Suggesties voor betere ondersteuning door SRA

Uw voorzitter

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot

Informatiemanager

Alle docenten

Inhoud

De IT-privacykring is bedoeld voor degenen die binnen hun kantoor (mede)verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de privacy van gegevens, compliance en/of informatiebeveiliging en op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen op dit gebied. Hierbij gaat het om zowel de juridische, technische, organisatorische als vaktechnische aspecten.

Tijdens de bijeenkomsten staan de volgende vragen centraal:

 • Wat zijn de mogelijkheden?
 • Hoe ziet de markt er uit en welke ontwikkelingen zij er op de markt?
 • Welke ervaringen zijn er bij kantoren?
 • Welke keuzes kunnen en/of moeten er worden gemaakt?
 • Welke stappen kan het kantoor nemen? (Stappenplan)?

Programma

SRA IT-privacykring 2018

Met plezier presenteren wij u het jaarprogramma voor de SRA IT-privacykring 2018. Deze kring is bedoeld voor degenen die binnen hun kantoororganisatie (mede)verantwoordelijk zijn voor het privacybeleid en de operationele vraagstukken met betrekking tot de AVG.

Jaarplanning en onderwerpen 

Dinsdag 3 april 2018

Thema: De laatste loodjes! 

De datum van 25 mei komt steeds dichterbij. Iedere organisatie moet dan voldoen aan de AVG. Waar sommige kantoren bezig zijn met de laatste loodjes zijn andere kantoren nog volop bezig hun organisatie voor te bereiden op wat komen gaat. 

Voor iedereen geldt dat er nog onduidelijkheid is over wat er nu mag en wat er nu moet. In deze bijeenkomst staan we dan ook stil bij de zaken die de meeste kantoren op dit moment bezig zouden, zoals: het invullen van het register van verwerkingen, omgaan met de bewaarplicht van documenten, het sluiten van verwerkersovereenkomsten met klanten en leveranciers en de te nemen maatregelen zoals het uitwisselen van e-mail met klanten.

 • Spreker: Tony van Oorschot

Dinsdag 19 juni 2018

Thema: AVG-compliant - Hoe nu verder?

Het moment dat u klaar bent met de AVG kan worden gezien als de voltooiing van de eerste nulmeting. Zowel wet- en regelgeving als de interpretatie hiervan zijn aan verandering onderhevig. Dit brengt direct de vraag met zich mee, hoe nu verder.

Naast het verfijnen van procedures en richtlijnen zijn er verschillende tools en hulpmiddelen beschikbaar die kunnen worden gebruikt om technische en/of organisatorische maatregelen te ondersteunen. Daarnaast zijn er mogelijkheden om een organisatie extern de laten toetsen of certificeren.

 • Spreker: Tony van Oorschot

Dinsdag 4 september 2018

Thema: Evalueren en verbeteren

Voldoen aan de AVG is een continu proces van verbetering. In dit kader is het van belang een goede opzet te maken van het periodiek evalueren (plan - do - check - act) van verwerkingen, risico’s en genomen maatregelen. Waar te beginnen en welke opzet te hanteren zijn belangrijke vragen tijdens deze sessie. En, hoe beoordeelt u of een procedure of maatregel afdoende werkt of heeft gewerkt? Kortom, hoe borgt u dat uw organisatie ook richting de toekomst AVG-compliant is en blijft?

 • Spreker: Tony van Oorschot 

Dinsdag 30 oktober 2018

Thema: Trends en ontwikkelingen en ervaringen

Nieuwe ontwikkelingen en regels hebben invloed op de wijze waarop u in de toekomst om moet gaan met data en de beveiliging hiervan  Hierbij gaat het niet alleen om privacygevoelige informatie maar om de bescherming van alle data binnen het kantoor. Belangrijk is om te weten welke ontwikkelingen dit zijn, voor zowel u als uw klanten. Daarnaast is er in deze bijeenkomst aandacht voor het uitwisselen van praktijkervaringen. Hierbij gaat het niet alleen om de ervaringen van de implementatie binnen de kantoren maar ook bij klanten en de ondersteuning hierbij vanuit het kantoor.

 • Spreker: Tony van Oorschot

Dinsdag 11 december 2018

Thema: Inspiratiesessie - Klantbeleving m.b.v. digitale technologie

De afgelopen drie jaar hebben we als laatste bijeenkomst van de cyclus een gecombineerde bijeenkomst van de diverse IT-kringen georganiseerd met een inspirerende spreker. Na de hoog gewaardeerde lezingen van Menno Lanting in 2015, Han Mesters in 2016 en Kim Spinder in 2017 zetten we deze lijn ook in 2018 voort. De rode draad van de inspiratiesessie is innovatie, doorgaans gedreven door technologische ontwikkelingen.

Als sluitstuk van de kringcyclus 2018 willen we u met deze bijeenkomst inspireren en aan het denken zetten over uw eigen toekomst en de innovatie die daarvoor nodig is. Dit jaar is het thema Digitale Transformatie vanuit het perspectief van de klantbeleving. 

 • Mark de Groot – EMEA Marketing Director Oracle

 

Locatie en tijden:

De bijeenkomsten van de IT-privacykring vinden plaats van 16:00 – 19:00 uur bij SRA te Nieuwegein. Voor een broodje e.d. wordt gezorgd.

N.B. De bijeenkomst van 11 december 2018 vindt plaats op een externe locatie en duurt van 15:00 - 17:00 uur, met aansluitend een netwerkborrel.  

Permanente educatie

Aan deelname aan de IT-privacykring zijn 3 PE-punten (RA/AA) per volledig gevolgde bijeenkomst verbonden, met uitzondering van de sessie van 12 december, waarvoor 2 PE-punten (RA/AA) worden toegekend. 

X

Docent(en)

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot

Informatiemanager

Mark de Groot

Mark de Groot

Mark De Groot is Digital Innovation Lead at METRO/MAKRO Cash and Carry . 

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren