Thuis in uw branche

SRA IT Security- en Privacykring 2019

De IT Security- en privacykring 2019 is bedoeld voor degenen die binnen hun kantoor (mede)verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de privacy van gegevens, compliance en/of informatiebeveiliging en op de hoogte willen blijven van de ontwikkelingen op dit gebied. Hierbij gaat het om zowel de juridische, technische, organisatorische als vaktechnische aspecten.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 775,00
Prijs niet-leden: € 925,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 14
RB Algemeen 14
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Bedrijfsjuridisch adviseur, IT-manager
Resultaat:
  • Overdragen en uitwisselen van kennis
  • Delen van ervaringen
  • In contact komen met collega’s
  • Suggesties voor betere ondersteuning door SRA

Uw voorzitter

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot is Privacy Officer bij SRA.

Alle docenten

Inhoud

Met plezier presenteren wij u het jaarprogramma voor de SRA IT Security- en Privacykring 2019. Deze kring is bedoeld degenen die binnen hun kantoororganisatie (mede)verantwoorlijk zijn voor informatiebeveiliging, cybersecurity, privacy en operationele vraagstukken met betrekking tot de AVG. 

Om voldoende ruimte te bieden voor interactie hanteren wij maximaal 25 personen per bijeenkomst. 

Locatie & Datum

NIEUWEGEIN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten van de IT-Security en Privacykring 2019 starten om 16:00 uur (einde 19:00 uur) en vinden plaats bij SRA. De bijeenkomst van 10 december as. vindt plaats in het NBC te Nieuwegein, aanvang 15:00 uur (einde 17:00 uur) met aansluitend een netwerkborrel. Beschikbaar
Wanneer: 16-04-2019, 11-06-2019, 10-09-2019, 29-10-2019 en 10-12-2019,
Locatie: SRA in Nieuwegein / routebeschrijving
Cursuscode: AIKR31050

Programma

Jaarplanning en onderwerpen

Dinsdag 16 april 

Thema: Privacy, cybersecurity & informatiebeveiliging

De AVG heeft duidelijk gemaakt dat er binnen het kantoor meer risico’s zijn dan alleen de verwerking van persoonsgegevens. Naast AVG en privacy zijn ook adequate informatiebeveiliging en cybersecurity van cruciaal belang. Wat is het verschil tussen informatiebeveiliging en cybersecurity? Hoe is het hier gesteld op het SRA-kantoor? Op welk niveau van volwassenheid bevinden we ons? Wat zijn de belangrijkste punten waar u nu aandacht aan moet besteden om ervoor te zorgen dat u op het juiste niveau van beveiliging komt? 

In deze bijeenkomst besteden we aandacht aan deze en andere vragen. Tevens staan we stil bij de huidige stand van zaken rondom de AVG. Bent u nog steeds compliant, of is het dossier inmiddels gesloten? Daarnaast besteden we tijd aan het delen van kennis en ervaringen zodat we ook elkaar verder kunnen helpen op dit gebied.

Dinsdag 11 juni

Thema: Tools, risico’s & maatregelen

Tools zijn er in vele soorten en maten. Zoveel dat u als snel door bomen het bos niet meer ziet. Voor u het weet heeft u een tool voor een probleem dat geen probleem is maar een incident of acceptabel risico. Of, u heeft tool wat slechts een deel van het risico afdekt. 

In deze bijeenkomst staan we stil bij de risico’s die kantoren lopen. Vanuit onder meer het register van verwerkingen maken we een vertaling naar organisatie en privacy risico’s, de maatregelen die daarbij kunnen en/of moeten worden getroffen en de tools die hierbij passen.

Verder staan we stil bij vraagstukken zoals veilig e-mailen en gebruik van portalen voor het uitwisselen van gegevens met klanten. 

Dinsdag 10 september 

Thema: Information Security Management Syste

Na het bepalen van het kader en de risico’s in de eerste twee bijeenkomsten staat in deze bijeenkomst de opzet van een Information Security Management System (ISMS) centraal. Een ISMS is een geïntegreerde, proactieve aanpak met als doel continu te beoordelen welke beveiligingsmaatregelen passend zijn. Dit gaat verder dan alleen de inzet van technologie. Het gaat ook om zowel verdeling van taken en verantwoordelijkheden, processen en procedures evenals de beveiliging van data.

In dit kader wordt vaak gesproken over ISO27001-certificering. Maar, is dit feitelijk wel nodig? Hoe realiseert u een geïntegreerde aanpak waarbij de beveiliging uw medewerkers, bedrijfsprocessen, data en technologie wordt gerealiseerd? In deze bijeenkomst staan we uitgebreid stil bij opzet, het bestaan en de werking van een managementsysteem voor informatiebeveiliging, cybersecurity en privacy.

Dinsdag 29 oktober

Thema: Trends en ontwikkelingen in een verandert landschap

Veranderende wet- en regelgeving en technologische ontwikkelingen hebben direct invloed op de wijze waarop u moet omgaan met informatie en (cyber)security. Daarnaast vertoont ook de markt veel dynamiek in termen van nieuwe oplossingen en nieuwe aanbieders.

Om ervoor te zorgen dat u weet wat er op u afkomt en u te doen staat, bespreken we in deze bijeenkomst aandacht trends en ontwikkelingen. Wat betekenen ze voor uw organisatie en wat staat u te doen om de veranderingen het hoofd te bieden. Welke ontwikkelingen precies aan de orde komen is nog niet helemaal bekend, aangezien we juist in deze bijeenkomst willen inspelen op de actualiteit van dat moment.

Dinsdag 10 december

Thema: IT-inspiratiesessie

Zoals elk jaar sluiten we het kringjaar af met een gezamenlijke bijeenkomst van alle IT-kringen (naast de IT Security- en Privacykring zijn dat: IT-auditkring, de IT-managementkring en de IT-kring voor kleine kantoren. 

Thema en spreker worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

 

Locatie en tijden:

De bijeenkomsten van de IT Security- en privacykring vinden plaats van 16:00 – 19:00 uur bij SRA in Nieuwegein, eenvoudig bereikbaar en met ruim voldoende parkeergelegenheid. De laatste bijeenkomst van 10 december (IT-inspiratiesessie) vindt plaats bij het NBC te Nieuwegein en duurt van 15:00 – 17:00 uur, met aansluitend een netwerkborrel.

Deelname

Indien de datum in uw niet schikt of een onderwerp meer past bij een van uw collega’s, kunt u zich laten vervangen door een collega. 

Permanente educatie - 14 PE-Punten RA/AA//RB-algemeen/RC.

Per bijeenkomst van verdient u 3 PE-punten (RA/AA/RB-algemeen/RC) met uitzondering van de sessie van 10 december, waarvoor 2 PE-punten (RA/AA/RB-algemeen/RC) worden toegekend. In totaal kunt u 14 PE/RB-Punten behalen bij deelname aan het volledige programma. 

Docent(en)

Merijn de Jonge

Merijn de Jonge is directeur van MindYourPass

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren