Thuis in uw branche

SRA Masterclass Strategie 2017

Omdat iedere bestuurder inspiratie zoekt!

De Strategische Masterclass biedt inspirerende bijeenkomsten met topsprekers voor bestuurders van SRA-kantoren. Kennisoverdracht, praktijkgerichtheid en veel ruimte voor onderlinge discussie zijn kernbegrippen van iedere sessie.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 2500,00
Prijs niet-leden: € 0,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 16
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Fiscalist vennoot/medewerker, Kantoormanager

Uw contactpersoon

MennoKooreman

Menno Kooreman

Hoofd Business Unit Automatisering

mkooreman@sra.nl
Alle docenten

Inhoud

In iedere Masterclass nemen we ruim de tijd om ons met een select gezelschap van bestuurders van SRA-kantoren te verdiepen in het voorliggende thema. Kennisoverdracht, praktijkgerichtheid en veel onderlinge discussie zijn sleutelbegrippen in een SRA Masterclass. Aansluitend is er altijd een gezamenlijk diner, om de bijeenkomst op ontspannen wijze af te sluiten.

De SRA Masterclass Strategie bestaat uit een cyclus van 4 bijeenkomsten waarin actuele onderwerpen aan de orde worden gesteld. In 2017 betreft het de volgende thema’s:  

  • Klantgerichtheid (Samenwerken in zelfsturende teams)
  • Toekomstbestendigheid (Business model stress test)
  • Strategisch leiderschap (Impact van technologie)
  • Innovatie (Ontwikkelen van een innovatiecultuur)  

De onderwerpen worden vanuit een strategische invalshoek behandeld, met veel tijd en aandacht voor de vertaling naar de besturing van een kantoorpraktijk.

Programma

Jaarprogramma SRA Masterclass Strategie 2017


Donderdag 30 maart 2017

Klantgerichtheid op het podium - Groeien door professionals met plezier te laten schitteren!

Het ontwikkelen van de klantgerichtheid, commercialiteit en advieskracht van professionals die samenwerken in zelfsturende teams is een thema dat al langer op de strategische agenda staat van menig accountantskantoor. Met oog voor ontwikkeling én behoud van talent, met de vraag van de klant daarbij voorop, is het doelgericht werken aan dit thema een must voor ieder kantoor van de toekomst.

Regelmatig wordt met overgave aan deze ontwikkeluitdaging – ook wel ‘kanteling’ van de organisatie genoemd – begonnen. De praktijk blijkt echter vaak weerbarstig te zijn. Na enkele successen, komt al vrij snel ‘oud’ gedrag weer terug. Veelal een gevolg van een veranderaanpak waarbij sprake is van een beperkte of te weinig gedragen visie op de organisatie van de toekomst en waarbij het leiderschap niet effectief genoeg is en onvoldoende mee verandert.

In deze Masterclass nemen Eelco Cremer en Karl van Uden, onder het motto ‘Klantgerichtheid op het podium’, u aan de hand van praktijkvoorbeelden graag mee in de wijze waarop u op een succesvolle manier leiding kunt geven aan de groei naar uw kantoor van de toekomst. Een kantoor waarbij u uw professionals optimaal faciliteert om met plezier te schitteren voor uw klanten. En dat rendeert!

Masters:

  • Eelco Cremer, partners/trainer bij Sharewater
  • Karl van Uden, partner/trainer bij Sharewater


Donderdag 8 juni 2017

Hoe toekomstbestendig is uw kantoor? - Test uw organisatie aan de hand van de Business Model Stress Test

De Business Model Stress Test is een model om een (nieuw) business model te testen. Is uw organisatie bestand tegen veranderingen in de markt, de maatschappij, in wetgeving en politieke, economische, technologische veranderingen?

Met behulp van de Business Model Stress Test kunt u zowel de mogelijke gevolgen die deze ontwikkelingen voor uw organisatie kunnen hebben, als de sterke en zwakke punten van uw organisatie analyseren. U werkt verschillende scenario’s uit en kiest uiteindelijk het gewenste scenario. Aan de hand hiervan kunt u nieuwe mogelijkheden voor uw organisatie uitwerken om deze robuuster en toekomstbestendig te maken.

In deze Masterclass focussen wij op de thema’s kunstmatige intelligentie en algoritmes. Hoe is uw business model bestand tegen de innovaties op dit vlak?

Master: Nicolas Kramer, directeur & CEO bij Spore.BI & CashRocket


Donderdag 7 september 2017

Strategisch leiderschap en technologische ontwikkeling - Wat is de impact van technologie op uw organisatie? 

In wetenschappelijke en technologische ontwikkeling is een niet eerder vertoonde versnelling waarneembaar. Ontwikkelingen in bijvoorbeeld kunstmatige intelligentie, robottechnologie, big data, quantum-computers, nanotechnologie, ‘smart’ materialen en 3D printing veranderen onze wereld in rap tempo. Verandering en Adaptie, Innovatie en Disruptie zijn het Nieuwe Normaal. Maar wat betekenen deze snelle veranderingen voor organisaties? Wat betekent dit voor ons denken over de aansturing en control?

Is bijvoorbeeld de Deming cyclus (Plan-Do-Check-Act) nog wel houdbaar in een exponentiële wereld? En zo nee, wat is dan het alternatief? Hoe ziet strategisch leiderschap er eigenlijk uit? En wat zijn daarbij de kerncompetenties? Heeft u een beeld over de nabije toekomst en de impact van technologie op het verdienmodel, organisatie en mensen? Niet alleen dat van uw klanten, maar ook dat van accountants, fiscalisten en adviseurs? Wat is uw visie?

Master: Stephan van den Broek, partner bij Management Meets Singularity


Donderdag 16 november 2017

De Innovatie Wasstraat - Ontwikkel een innovatiecultuur op uw kantoor

Durft u met uw accountantskantoor door de innovatie wasstraat? Hoe zorgt u voor een innovatieve cultuur waar medewerkers ruimte ervaren om ideeën verder te brengen? Hoe zorgt u voor een moderne manier van communiceren? Want zeg nou zelf: e-mail is toch wel heel ouderwets? Wat wilt u veranderen? Na de nodige inspiratie, gaat u zelf aan de slag met het ontwerpen van experimenten voor uw accountantskantoor. Je krijgt hiervoor praktische handvatten aangereikt. Bent u klaar voor de toekomst?

Kim Spinder neemt u in haar masterclass op enthousiaste wijze mee in de toekomst. Kim vertelt over haar innovatie lessen uit de praktijk, lef om zaken voor elkaar te krijgen en nieuwe manieren van samenwerken, zoals e-mailloze organisaties. Volgens haar zijn mensen daar teveel tijd kwijt en kun je het potentieel van de organisatie beter benutten.

Na het inspiratie deel brainstormen we welke eerste stappen u zelf kunnen zetten in uw eigen organisatie. Vervolgens gaat u samen met de andere deelnemers middels een innovatieproces aan de slag om deze ideeën verder te brengen.

Master: Kim Spinder oprichter en CEO van innovatiebureau Avanteers

 

Iedere masterclass begint om 13:30 uur (inloop met lunch vanaf 13:00 uur) en eindigt om 18:30 uur. Aansluitend worden deelnemers en master(s) uitgenodigd voor een diner. De locaties worden nog bekend gemaakt.

Docent(en)

Karl van Uden

Karl van Uden

Partner/trainer

Karl van Uden is partner/trainer bij Sharewater.

“Onder het motto 'Samen continu verbeteren' is het boeiend om klanten te helpen bij het realiseren van hun ambities. Bijdragen aan ontwikkeling en persoonlijke groei, door mee te denken, te trainen, te coachen en het begeleiden van ontwikkelprogramma's, zijn de sleutelwoorden. Met een frisse kijk, enthousiasme en bedrijfskundige kennis en ervaring, is de dialoog en sparring met klanten, medewerkers, ondernemers en vakgenoten op de weg naar het waarmaken van doelen, voor mij een inspirerende reis.”

Eelco Cremer

Eelco Cremer is trainer/partner bij Sharewater, specialist in het vergroten van commerciële slagkracht bij professionele organisaties.

“Als ontwikkelaar en (train de) trainer van klantgerichtheid en commercialiteit is het mijn passie om mensen te helpen hun persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Altijd praktijkgericht en gerelateerd aan concrete (organisatie)doelen. Door doelgericht, zowel aan de proces- als menskant in organisaties te werken, in een passend ritme voor ontwikkeling, bereiken we zichtbare resultaten bij klanten. Het meedenken en -doen vanuit ondernemerschap werkt zeer inspirerend.”

Nicolas Kramer

Nicolas Kramer

Directeur & CEO

Nicolas Kramer is directeur en CEO bij Spore.BI & CashRocket.

Nicolas heeft zijn MBA in Technische Natuurkunde & High-Tech behaald. Nicolas is mentor van Yes!Delft Startups, aandeelhouder & Directeur van Yes!Delft & ESA BIC startup CashRocket (FinTech, Kustmatige Intelligentie) en Directeur van Strategy & Management Consulting bureau in Digital & IT. Specifiek in Software Development, (Cloud) Infrastructuur, DevOps, digital-commerce, CEX.

Stephan van den Broek

Drs. Stephan van den Broek RA RC

Drs. Stephan van den Broek RA RC is docent Nyenrode Business Universiteit, verbonden aan Proviti risk consulting en Blommaert Business Academy en partner bij Management Meets Singularity.

Stephan schreef samen met de vorig jaar overleden Prof. dr. Tjeu Blommaert het boek Management in Singularity. Het boek was een tijdlang het best verkochte managementboek. In deze masterclass neemt hij u mee langs de belangrijkste technologische trends en relevante ontwikkelingen.  We onderzoeken en bediscussiëren de potentiële impact op de rol en functie van de accountant en adviseur. Stephan gaat daarbij uitgebreid in op de verandering van strategisch management naar strategisch leiderschap. 

Kim Spinder

Kim Spinder

Oprichter en CEO

Kim Spinder is oprichter en CEO van innovatiebureau Avanteers.

Kim kan het beste omschreven worden als innovator en piraat. Ze houdt van muiten en organisaties in beweging krijgen. Ze gelooft in nieuwe manieren van (samen)werken. Niet door het schrijven van plannen van aanpak, maar door samen op innovatiereis te gaan en in de praktijk te testen wat werkt en past bij de organisatie en haar medewerkers. Kim is een veelgevraagd spreker. Zo stond ze in het Koninklijk Theater Carré en sprak ze op events als Tedx en MixMashup in San Francisco.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren