Thuis in uw branche

Ondernemerskompas

Geeft inzicht in de aandachtspunten van een onderneming

Het SRA-Ondernemerskompas is een webbased hulpmiddel waarmee u eenvoudig in kaart brengt hoe een onderneming er voor staat.

Omschrijving

SRA-Ondernemerskompas

Aan de hand van de uitkomsten van een vragenlijst wordt bepaald wat de aandachtspunten zijn en op welke gebieden maatregelen genomen moeten worden.

Dit geeft u een directe aanleiding voor een concreet adviesgesprek met de ondernemer.

Prijs SRA-leden : € 605
Bestel nu
Om dit product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn.   Registreer of Log in.

Inhoud

Hoe werkt het Ondernemerskompas?

Het kompas werkt webbased. Met een toegangscode kunt u inloggen op de website van het Ondernemerskompas om de vragen te beantwoorden en klanten uit te nodigen om ook de vragenlijst in te vullen.

De vragenlijst van het Ondernemerskompas wordt ingevuld door de SRA-adviseur en/of de ondernemer. Het bevat vijftig meerkeuzevragen die betrekking hebben op de verschillende onderdelen van de bedrijfsvoering van de mkb-onderneming. De vragen hebben betrekking op de volgende onderdelen:

 • Strategie
 • Marketing
 • Organisatie
 • Risicomanagement
 • Human resource management
 • Financiële positie
 • Werkkapitaalbeheer
 • Financiële informatie
 • Overname en opvolging

Het is mogelijk om het logo van uw kantoor op de website van het Ondernemerskompas te plaatsen. Zodat de website direct herkenbaar is voor uw klanten. Ook uw kantoornaam en adresgegevens komen terug op de website!

Wat zijn de visies van de betrokkenen?
U kunt ook het Ondernemerskompas door meerdere mensen van de onderneming laten invullen (bijvoorbeeld als er meerdere directieleden zijn). De antwoorden worden dan inzichtelijk gemaakt in één rapportage. Op deze manier is goed te zien waar de uitkomsten van elkaar verschillen. Het geeft een goed beeld van de visies van de verschillende betrokkenen. Hebben alle betrokkenen dezelfde visie? Dit geeft goede aanknopingspunten voor het gesprek.

Voordelen voor u

 • U heeft een directe aanleiding voor een concreet adviesgesprek met uw klant;
 • De aandachtspunten van de onderneming worden snel inzichtelijk;
 • U krijgt eenvoudig inzicht in de kwaliteit van de bedrijfsvoering.

Ondersteuning

In de handleiding van het Ondernemerskompas wordt precies uitgelegd hoe u uw klant kunt uitnodigen om de vragenlijst in te vullen en hoe u het rapport kunt inzien.
Er is ook een presentatie gemaakt zodat u uw collega’s kunt informeren en enthousiasmeren over het Ondernemerskompas.

Verder hebben wij verschillende hulpmiddelen ontwikkeld waarmee u het Ondernemerskompas bij uw klanten onder de aandacht kunt brengen.

 • Een tekst voor uw website (waarmee u ook nieuwe klanten kunt interesseren voor deze aanpak);
 • Een tekst voor een informatiefolder (waarmee het verdere verloop inzichtelijk wordt gemaakt);
 • Een voorbeeldrapport voor de klant (om de verwachtingen van de klant goed te managen).

Praktijkhandreiking ‘Adviseren met het Ondernemerskompas’
In de praktijkhandreiking staat beschreven hoe u het Ondernemerskompas kunt inzetten in uw praktijk. Hier kunt u de praktijkhandreiking downloaden.

Rapport

De uitkomsten van het ondernemerskompas worden weergegeven in een rapportage (pdf). Nadat de vragen zijn beantwoord, is de rapportage direct te downloaden.

Er zijn twee soorten rapporten; het rapport voor de ondernemer en het rapport voor de adviseur.

Rapportage ondernemer

De gegeven antwoorden worden weergegeven in een spingrafiek. Zo is in één oogopslag het positieve of negatieve effect van de antwoorden te zien. Naast de grafische weergave worden de tien verbeterpunten voor de onderneming weergegeven. Doordat aan elke vraag een weging is meegegeven worden de aandachtspunten in volgorde van prioriteit weergegeven. Ook de eventueel gegeven toelichtingen worden in de rapportage opgenomen. Deze rapportage is gebaseerd op de individuele antwoorden van de respondent. 

Bekijk hier een voorbeeld van de rapportage voor de ondernemer.

Rapportage adviseur

Ook de antwoorden van de adviseur worden weergegeven in een spindiagram en in een lijst met aandachtspunten. Naast zijn eigen antwoorden, ziet de adviseur ook de gecombineerde antwoorden. Bij meerdere deelnemers worden de resultaten namelijk samengevoegd in één rapportage. Zo is goed te zien waarin de gegeven antwoorden van elkaar verschillen.

Deze rapportage vormt de basis voor een adviesgesprek, waarbij kan worden ingegaan op de aandachtspunten en -indien van toepassing- op de vraag waarom niet alle respondenten dezelfde aandachtspunten hebben onderkend.

Bekijk hier een voorbeeld van de rapportage voor de adviseur

Zorgkompas

Het Zorgkompas is net als het Ondernemerskompas een webbased tool waarmee u snel in kaart kunt brengen hoe een onderneming ervoor staat. Het Zorgkompas is ontwikkeld voor de medische branche en is goed toepasbaar voor praktijkhouders en andere MKB ondernemingen in deze sector.

U maakt uw cliënten attent op mogelijke risico’s en de sterke en zwakke punten.

Het SRA-Zorgkompas geeft onder andere inzicht in:

 • de kwaliteit van de praktijk; eventuele registraties en protocollen
 • risicomanagement: bv. privacy patiëntendossiers, aansprakelijkheden
 • en uiteraard ook de financiele positie van een onderneming

Aan de hand van 10 thema’s en 50 stellingen worden bovenstaande en andere aandachtspunten van een onderneming/praktijk inzichtelijk gemaakt.

Prijs

Het Ondernemerskompas is een webbased toepassing. U krijgt toegang via een persoonlijke inlogcode.

De jaarlijkse abonnementsvergoeding van het Ondernemerskompas is afhankelijk van de omvang van uw kantoororganisatie (prijzen zijn excl. btw). U kunt onbeperkt rapporten opvragen.

1 - 20 medewerkers  € 605
21 - 50 medewerkers € 705
> 50 medewerkers € 805

Indien u het Zorgkompas als extra module aanschaft naast het Ondernemerskompas dan betaalt u naast de abonnementsvergoeding € 125 extra, ongeacht kantoorgrootte.

Indien u alleen gebruik wilt maken van het Zorgkompas dan geldt de abonnementsstructuur als bij het Ondernemerskompas, zie bovenstaand schema.

Webinar

Op donderdag 12 september 2019 organiseren wij van 16:00 tot 17:00 uur een gratis webinar over het Ondernemerskompas.

Vragen over dit product?

Amida Elmoudni

Amida Elmoudni

Productmanager

aelmoudni@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren