Thuis in uw branche

Het veranderende accountantskantoor

SRA-Adviestools

Accountantskantoren profileren zich steeds meer als advieskantoor. Om u hierin te ondersteunen hebben wij de afgelopen jaren producten en diensten ontwikkeld voor uw adviespraktijk.

De adviestools ondersteunen u in uw adviesfunctie en geven antwoord op vragen als:

  • Hoe staat de onderneming ervoor?
  • Hoe zal de financiële positie van mijn klant zich in de toekomst ontwikkelen?
  • Hoe kan de positie ten opzichte van de concurrentie, banken, etc. verder verbeteren?

Met de producten kunt u uw klant bijstaan bij het oplossen van allerlei vraagstukken en het signaleren van kansen en bedreigingen. Daarnaast kunt u uw adviesomzet aanzienlijk verhogen. Hoewel ze onafhankelijk van elkaar zijn ontwikkeld en afzonderlijk kunnen worden gebruikt, ligt de kracht vaak in de combinatie van meerdere producten.

Ondernemerskompas: breng de verbeterpunten van een onderneming in kaart.
De advisering start veelal met een overall scan van de onderneming. Dit kan met behulp van het Ondernemerskompas. Met het kompas brengt u eenvoudig in kaart hoe een onderneming er voor staat.

Ratingdiensten: inzicht in de financiële positie van uw klant.
Om dieper op de prestaties van een onderneming in te zoomen kunt u de Ratingdiensten gebruiken. Het SRA-Rating product is een uniek ratingsysteem, waarmee u een rating kunt opvragen, onderbouwen en verbeteren of in stand houden.

Prognosemodel: eenvoudig prognoses maken.
Weet u inmiddels hoe de onderneming er (financieel) voor staat? Dan kunt u een stap verder gaan en naar de toekomst kijken. Met dit webbased prognosemodel kunt u in een korte tijd een onderneming analyseren en voor diverse scenario’s een gedegen prognose opstellen.

Kredietaanvraag: voor het opstellen van een kredietaanvraag (NIEUW)
Om de kans op succes bij een kredietaanvraag te verbeteren hebben wij een format opgesteld voor de financieringsaanvraag. Deze bestaat uit een kwalitatieve beschrijving van de onderneming en een  kwantitatieve onderbouwing van de kredietaanvraag. Een kredietaanvraag wordt (bijna) altijd gebaseerd op een prognose, daarom hebben wij de kredietaanvraag gebouwd in combinatie met het prognosemodel.
De kwantitatieve onderbouwing in de kredietaanvraag wordt daarbij automatisch opgehaald uit de prognose. U hoeft de kredietaanvraag alleen nog aan te vullen met de kwalitatieve gegevens.

Online Adviesplatform

Wij hebben de Ratingdiensten, het Prognosemodel en de Kredietaanvraag geïntegreerd in een online platform: Het SRA-Online Adviesplatform.

Informatiebijeenkomst

Wij organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten over de adviesproducten.

Demonstratie op kantoor?

Wilt u meer weten over (één van) deze producten? Wij komen graag langs voor een demonstratie van de producten. Neem contact op SRA-Vaktechniek om een afspraak te plannen!

Contact

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met SRA-Vaktechniek.
E vaktechniek@sra.nl
T 030 656 60 60


SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren