Thuis in uw branche

Einde proeftijd gesprek

De proeftijd is een wederzijdse kennismakingsperiode. Voor een succesvolle proeftijd is het belangrijk dat de verwachtingen van beide partijen vanaf het begin duidelijk zijn. Welke concrete doelen moet de medewerker in de proeftijd halen? Welke ondersteuning heeft hij hierbij nodig?

Als werkgever beoordeelt u of de nieuwe medewerker aan de verwachtingen voldoet, maar als werkgever wordt u natuurlijk ook beoordeeld.

Zodra de verwachtingen duidelijk zijn, beginnen de eerste weken waarin de medewerker begeleid wordt in zijn nieuwe baan. Neem als werkgever ruim de tijd om de medewerker op een goede manier te begeleiden. Voorzie de medewerker van zowel positieve als negatieve feedback. Plan halverwege de proeftijd een evaluatiegesprek over de verloop van de proeftijd en het inwerkproces. Zet belangrijke afspraken en verwachtingen op papier.

Als onderdeel van uw introductieprogramma hebben wij voor u een formulier ontwikkeld die voor u een leidraad kan zijn tijdens het 'Einde proeftijd gesprek'.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren