Thuis in uw branche

Maak met SRA kwaliteits- en efficiencyslag!

De accountantspraktijk staat in veel opzichten onder druk. De AFM, de Monitoring Commissie Accountancy, de politiek en de pers kijken kritisch naar het accountantsberoep. Een krantenkop als 'Mkb-accountants leverden soms gewoon broddelwerk af' is veelzeggend. Maar doet dit recht aan al het werk dat u verzet? Als accountant-ondernemer wilt u bezig zijn met waar uw hart ligt: ondernemers begeleiden en ondersteunen.

Dit vraagt vaktechnisch veel van uw kantoor. Het kan dan prettig zijn wanneer er een partij is die u uit de wind houdt en opkomt voor uw belangen. Maar wie behartigt de belangen van uw kantoor? Hoe levert u de benodigde kwaliteit op een bedrijfseconomisch verantwoorde manier? En welke rol kan SRA hierin voor u spelen?

SRA

SRA verenigt 370 accountants- en advieskantoren waarvan 206 kantoren met een Wta-vergunning die in 2016 6320 wettelijke niet-oob controles en 6755 vrijwillige controles hebben uit gevoerd. Kantoren die bewust kiezen voor onze unieke ondersteuning.

Kwaliteit & efficiency staan voorop

SRA staat voor kwaliteit. Leden ondersteunen we onder meer door onze kwaliteitsverbeterprogramma's 'Samen Beter' en 'Monitoring+'. Daarnaast hebben wij 'handen & voeten' gegeven aan de 53 maatregelen In Publiek belang. Voorbeelden zijn de cultuurscan, hrm-documenten en kennisoverdracht. Naast kwaliteit staan wij ook voor efficiency: ons reviewsysteem is voor de controle- en samenstelpraktijk geaccrediteerd door niet alleen de AFM maar ook door de NBA en BFT. Daarbij steunt ook de Belastingdienst op ons kwaliteitssysteem. 

Werkprogramma's bieden zekerheid

Het is dus belangrijk dat u constant voldoet aan de gestelde normen. De SRA-werkprogramma's voor de controle-, beoordelings- en samenstelwerkzaamheden kunnen u hierbij ondersteunen. Voordelen van de SRA-werkprogramma's:

  • Ze maken gebruik van big data (140.000 jaarrekeningen) uit ons BiZ-systeem.
  • Ze zijn ingebed in een totaal kwaliteitssysteem en sluiten dus aan bij de SRA-handboeken en praktijkhandreikingen.
  • Ze worden ieder jaar geactualiseerd en geoptimaliseerd. Door dit continue proces  weet u zeker dat u volgens de nieuwste richtlijnen werkt.

Kennismakingsaanbod

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat SRA voor uw kantoor kan betekenen? Meer informatie vindt u op www.sra.nl. Uiteraard komen we graag bij u langs om onze unieke dienstverlening toe te lichten. Neem hiervoor contact op met Mieke Meijer (mmeijer@sra.nl of 030 – 656 60 60).  Als u nu besluit lid te worden van SRA, betaalt u de rest van dit verenigingsjaar (t/m 31 augustus 2018) geen contributie! Hoe sneller u beslist, hoe langer u kosteloos van onze ondersteuning gebruik kunt maken. Wij hopen u snel te ontmoeten!

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren