SRA.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren
Logo SRA Thuis in uw branche

Nieuws

SRA publiceert met grote regelmaat nieuwsartikelen relevant voor de (SRA-)accountantspraktijk. Het nieuws in uw e-mailbox ontvangen? Abonneer u dan als SRA-lid op de gratis dagelijkse SRA-Nieuwsbrief.

 • Gratis video afschaffen pensioen in eigen beheer

  26-03-2017

  Het opbouwen van pensioen in eigen beheer is afgeschaft, dat weet u inmiddels. Voor de abonnees van de SRA-Nieuwsbank hebben we daarom eerder een video over het afschaffen van pensioen in eigen beheer, gemaakt. We ontvingen daar enthousiaste reacties over.

 • Paul Dinkgreve spreekt bij OECD

  09-03-2017

  Op uitnodiging van de Belastingdienst sprak SRA-voorzitter Paul Dinkgreve gisteren op de conferentie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OECD). Dinkgreve ging in zijn toespraak in op 'The future treatment of SMEs, the role of tax intermediaries and audits'.

 • Versterk procesregie en herijk strategie om standaardisatie digitale verantwoordingsketen een boost te geven

  Zorgenbrief SRA-bestuur Standard Business Reporting

  08-03-2017

  Als voorstander van slimmere gegevensuitwisseling tussen de overheid en derde partijen en daarmee van SBR, maakt het SRA-bestuur zich grote zorgen over de standaardisatie van de digitale verantwoordingsketen.

 • Controle van boeken mkb-bedrijven in het gedrang

  28-02-2017

  Het Financieel Dagblad besteedt vandaag uitgebreid op de voorpagina aandacht aan uw antwoorden op de enquête over de driejarige praktijkopleiding. Vanwege de opgehoogde praktijkureneisen van 1000 naar 1500 uren zegt tweederde (66%) van de SRA-leden niet in staat te zijn om studenten in de Assurance-variant de driejarige praktijkopleiding te kunnen bieden.

 • Rekentool BOR vertraagd: uitstel aangifte schenkbelasting aanvragen

  24-02-2017

  Helaas is het de Belastingdienst niet gelukt om de rekenhulp die behoort bij het BOR Besluit voor landbouwbedrijven, tijdig op de internetpagina van de Belastingdienst te zetten. Dit laat de Belastingdienst weten.

 • Serviceberichten Toeslagen (SBT) over het jaar 2015 kunnen niet worden afgeleverd aan intermediairs

  23-02-2017

  Intermediairs krijgen op dit moment geen Serviceberichten Toeslagen (SBT) over het jaar 2015. De Belastingdienst laat weten hard te werken aan een oplossing en biedt excuses aan voor de overlast.

 • Belastingdienst: Achterstand verwerking machtigingen intermediairs

  14-02-2017

  Hebt u voor uw klant een machtiging aangevraagd voor serviceberichten? Of hebt u aan de Belastingdienst doorgegeven dat u gebruik wilt maken van de vooraf ingevulde aangifte voor uw klant? Dan kan het zijn dat deze aanvraag nog niet verwerkt is.

 • Unit4 en de nieuwste SBR-taxonomie (NT11): advies SRA

  03-02-2017

  Enkele dagen geleden ontvingen wij het signaal dat Unit4 er niet op tijd in is geslaagd om de nieuwste SBR-taxonomie (NT11) in te bouwen in hun software. Dit betekent concreet dat het deponeren van de jaarrekening voor kleine rechtspersonen en micro-entiteiten momenteel niet mogelijk is op basis van deze NT11.

 • Nieuw voor SRA-leden: kosteloos abonnement Fiscaal+ pakket en modellenbank via Wolters Kluwer Navigator

  31-01-2017

  SRA heeft haar samenwerking met Wolters Kluwer vernieuwd en biedt vanaf eind januari 2017 voor haar leden een kosteloos abonnement aan op de modellenbank en Fiscaal+: een praktisch en online informatiepakket voor de mkb-adviseur. Deze informatie is door Wolters Kluwer geïntegreerd in Navigator. SRA-kantoren met andere abonnementen bij Wolters Kluwer (bijvoorbeeld de vakstudie-delen) hebben, ook na inlog via de SRA-website, tevens toegang tot hun eigen abonnementen. Mist u het nieuwe mkb-onderdeel dat via SRA ontsloten wordt, dan kunt u contact opnemen met Wolters Kluwer.

 • Verslag overleg Tweede Kamer inzake uitfasering pensioen in eigen beheer

  27-01-2017

  De vaste commissie voor Financiën heeft een aantal vragen en opmerkingen voorgelegd aan de Staatssecretaris van Financiën over de brief van 20 december 2016 over het verzoek aan de Eerste Kamer om uitstel van de stemmingen over het wetsvoorstel Wet uitfasering pensioen in eigen beheer en overige fiscale pensioenmaatregelen (Kamerstuk 34 555, nr. 9).

SRA-Nieuwsbrief

Dagelijkse gratis nieuwsbrief met relevant nieuws voor de accountantspraktijk.
Exclusief voor SRA-leden.

Aanmelden
Volg ons op Twitter: