Thuis in uw branche

Adviseurs en accountants verschillen in kennis en keuzes bij MKB-financieringen

  • Bron: AccountancyVanmorgen
  • Publicatiedatum: 20-4-2018

Bij advies over ondernemingsfinanciering hebben verschillende adviseurs (o.a. vanuit, banken, accountants en onafhankelijke adviseurs) hun eigen blinde vlekken. Vaak verklaarbaar door de rol van waaruit naar ondernemingsfinanciering wordt gekeken.

Zo kijkt een bancaire adviseur vooral naar – het zal niet verbazen – bancaire financiering en zijn accountants vaak nog onvoldoende op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen als stapelfinanciering, factoring, crowdfunding en financiering risicodragend kapitaal. Zo stelt onderzoeker Lex van Teeffelen.

Cruciaal 

De rol van advies in MKB-financiering is cruciaal, omdat twee van de drie ondernemers in Nederland gebruik maakt van extern financieel advies. Hoe goed zijn adviseurs op de hoogte van nieuwe financieringsvormen en het combineren hiervan?

In deze tijd van andere en nieuwe vormen van financiering, zijn vier soorten financieel adviseurs met elkaar vergelijken: bankiers (71), accountants (43), MKB-kredietcoaches (12) en onafhankelijke financieringsadviseurs (40). Alle verschillen zijn statistisch getoetst, maar voorzichtigheid ten aanzien van de conclusies blijft geboden. Het gaat om relatief kleine groepen en niet meer dan 166 adviseurs.

 

Lees het complete artikel

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren