Thuis in uw branche

Xattu

Financieringsplatform

Vanuit SRA is er al geruime tijd de wens om een financieringsplatform te ontwikkelen. Een platform waar vraag en aanbod met betrekking tot krediet samenkomt. SRA denkt dit nu te hebben gerealiseerd met Xattu.

Alternatieve bronnen van financiering moeten het gat van de afgenomen bancaire financiering opvullen. Maar hoe ontsluit je deze bronnen van financiering? In Nederland zijn 92.000 miljonairs met een gemiddeld vermogen van €3 miljoen en 1,3 miljoen particuliere beleggers. Daarnaast zijn er nog talloze investeringsfondsen. Aan de andere kant staan de 10.000 middenbedrijven en 50.000 kleine bedrijven die ons land rijk is.

Wat is Xattu? 

Wat Funda is voor de woningmarkt, is Xattu voor de markt van MKB financieringen. Xattu is:

  • Logo Xattueen online etalage waar bedrijven exposure naar een breed publiek kunnen krijgen en investeerders de opportunities die ze zoeken kunnen vinden.
  • een platform dat investeerders en bedrijven bij elkaar brengt. 
  • een verbinding tussen alle marktparticipanten; bedrijven, investeerders, adviseurs, beurzen en banken.

Rol SRA-adviseur

SRA heeft reeds verschillende hulpmiddelen ontwikkeld voor het opstellen van en begeleiden bij een financieringsaanvraag voor de klanten, zie 'Adviestools bij financiering'. Door deze tools te combineren met het Xattu platform wordt het voor de SRA-accountant mogelijk om zijn cliënt optimaal bij te staan bij de financieringsaanvraag.

Hoe maakt de accountant het verschil bij financiering?

Financiering regelen in het MKB blijft vaak lastig voor ondernemers. Wat is de natuurlijke rol van accountants in hun werk voor ondernemers? Lees erover in het artikel met Micha Zwaaf.

Aanmelden financieringsplatform Xattu

U kunt voor uw klanten kosteloos gebruik maken van het Xattu platform.

Aanmelden voor het Xattu financieringsplatform


Contact

Neem voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen contact op met:

 

Amida Elmoudni

Amida Elmoudni

Productmanager

aelmoudni@sra.nl

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren