SRA.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren
Logo SRA Thuis in uw branche

Verfijn uw zoekresultaten

Bij gebruik van onderstaande filters kan het tonen van de resultaten langer duren.

Vakgebied

Jaar

Type

Zoek binnen CAOnet i

Zoek in Kluwer
modellen i

Aantal gevonden resultaten binnen Vaktechniek: 5364
 • title

  Subtitel

  TypeLabel

  placeholder

 • Bemiddelen = assisteren bij beheer producten

  Adviesnotitie

  Gistermiddag heeft SRA gesproken met de AFM over de vragen die leven over de Wft deelvergunning Pensioenverzekeringen. De essentie van de discussie ging over de vraag wat nu 'bemiddelen' is.

 • Update Loonadministratie & pensioenbemiddeling in kader van Wft

  Veel SRA-kantoren die salaris/loongegevens verstrekken aan verzekeraars en/of pensioenfondsen, hebben SRA benaderd met de vraag of zij nu wel of geen vergunning in het kader van de Wft moeten aanvragen voor 15 april a.s. Op diverse sites staan verschillende berichten vermeld, dus heeft SRA rechtstreeks navraag gedaan.

 • Vraag & antwoord Wft-pensioen

  Bureau Vaktechniek heeft alle Wft-vragen die zijn binnengekomen verzameld en van een antwoord voorzien. SRA realiseert zich dat de problematiek bij gebrek aan concreet ingevulde regelgeving een veelheid aan vragen oproept. Wij proberen die onduidelijkheden zoveel mogelijk te inventariseren.

 • Overgangsregeling accountantskantoren voor pensioenadvies

  De Autoriteit Financiële Markten (AFM) laat weten dat er een verkorte overgangsregeling komt voor accountantskantoren en actuariële adviesbureaus inzake pensioenadvisering.

 • Toelichting Wft-vergunningplicht

  Er is onduidelijkheid ontstaan over welke werkzaamheden van belastingadviseurs en accountants – als het gaat om adviseren en bemiddelen rondom pensioen - precies onder de Wft-vergunning vallen.

 • Wft

  In de Wet op het financieel toezicht (Wft) zijn nagenoeg alle regels en voorschriften voor de financiële markten en het toezicht daarop samengebracht.

 • Handboek Samenstellen

  Handboek

  Het SRA-Handboek Samenstellen 2012 bestaat uit twee versies. Niet dat deze los van elkaar staan. We komen met de twee handboeken tegemoet aan uw wensen, dus aan de verschillende behoeften van SRA-kantoren.

 • Praktijkhandreiking Materialiteit en de samenstelopdracht

  Praktijkhandreiking

  SRA-Bureau Vaktechniek heeft een praktijkhandreiking geschreven voor de samenstelpraktijk: Materialiteit en de samenstelopdracht. Deze praktijkhandreiking is bedoeld voor kantoren die een efficiënte en risicogerichte benadering toepassen bij het uitvoeren van samenstelopdrachten. In die benadering speelt het materialiteitsconcept een belangrijke rol.

 • Samenstellen

 • Vaktechniek

  Hier treft u actuele vaktechnische informatie aan voor de professional op het SRA-kantoor. Zoals de SRA-praktijkhandreikingen en handboeken, zowel op accountancy als op fiscaal gebied. Tevens is er aandacht voor adviesthema's zoals fusies en overnames. De (zoek)databank is aangevuld met externe informatie zoals Kluwer Fiscaal Plus, de modellen voor de rechtspraktijk, CAOnet, de HRA en de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving.