Thuis in uw branche

SRA Masterclass Strategie 2019

Omdat iedere bestuurder inspiratie zoekt!

De Strategische Masterclass biedt inspirerende bijeenkomsten met topsprekers voor bestuurders van SRA-kantoren. Kennisoverdracht, praktijkgerichtheid en veel ruimte voor onderlinge discussie zijn kernbegrippen van iedere sessie. De Masterclass wordt in beginsel aangeboden als cyclus van vier bijeenkomsten, maar er kan ook op een of meer individuele bijeenkomsten worden ingeschreven. De tariefstelling leest u op het inschrijfformulier

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 2635,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 16
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder

Uw Voorzitter

MennoKooreman

Menno Kooreman

Menno Kooreman is Manager SRA-Automatisering.

Alle docenten

Inhoud

De SRA Masterclass Strategie bestaat uit een cyclus van 4 bijeenkomsten waarin actuele onderwerpen aan de orde worden gesteld.

Prijs inschrijving cyclus (incl. diner, 15% korting) € 2.635,00

Prijs inschrijving cyclus (excl. diner, 15% korting) € 2.380,00

Prijs per masterclass (incl. diner) € 775,00

Prijs per masterclass (excl. diner) € 700,00

U kunt zich voor de gehele cyclus inschrijven, maar ook een keuze maken voor één of meerdere specifieke masterclasses. Ook het diner is optioneel.

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Locaties: 27 juni 2019: Kloosterhoeve - Harmelen 19 september 2019: Hoofdkantoor ABN-AMRO, Amsterdam- Zuid-Oost Donderdag 21 november: Leerhotel Het Klooster - Amersfoort
Beschikbaar
Locatie: Leerhotel het Klooster in Amersfoort / routebeschrijving
Cursuscode: AIKR31095

Programma

 

 

Donderdag 21 november 2019

Waardengedreven leiderschap met impact - Een reis binnendoor

Het klassieke leiderschap in de top van de piramideorganisatie is zijn positie en rol aan het verliezen. Mede door technologische, sociale en maatschappelijke ontwikkelingen is top-downsturing in toenemende mate overbodig en zelfs ongewenst. Deze ingrijpende verandering vraagt niet alleen om nieuwe vormen van leiderschap, maar ook om nieuwe (horizontale) vormen van organiseren.

Vanuit zijn achtergrond als wetenschapper en als bestuurder van diverse zorginstellingen neemt prof. dr. Gabriël Anthonio u verhalenderwijs en vanuit een sociologisch perspectief mee op reis naar duurzaam en waardengedreven leiderschap, die onder meer gekenmerkt wordt door visie delen, inspireren, motiveren en het bevorderen en bespreekbaar maken van zingeving. Leiderschap vanuit het hart, niet alleen het hoofd. En leiderschap met impact, op uw omgeving én op uzelf. Deze masterclass is dan ook geen passieve ervaring, want om de kunst van leiderschap te (her)ontdekken en praktisch toe te kunnen passen is zelfreflectie een noodzakelijke voorwaarde. Het is een reis binnendoor.

Master: Prof. dr. Gabriël G. Anthonio 

Iedere masterclass begint om 13:30 uur (inloop met lunch vanaf 13:00 uur) en eindigt om 18:30 uur. Aansluitend worden deelnemers en master(s) uitgenodigd voor een diner. De locaties worden nog bekend gemaakt).

 

Onderstaande bijeenkomsten van de SRA Masterclass Strategie 2019 hebben reeds plaatsgevonden

Donderdag 19 september 2019

De sector accountancy door de bank genomen - Economische, bedrijfskundige en sectorale trends & ontwikkelingen

In deze masterclass nemen twee ervaren branche watchers u mee in de belangwekkende trends & ontwikkelingen van de accountantssector. Vanuit hun achtergrond raakt deze analyse met name aan de (macro- en micro-)economische, bedrijfskundige en sectorale dynamiek in de markt. Door de scope wat breder te maken naar het niveau van de sector zakelijke dienstverlening zijn waardevolle vergelijkingen te maken, ook met de financiële sector. Welke lessen kunnen accountantskantoren leren van andere spelers binnen de zakelijke dienstverlening en wat betekent dit bijvoorbeeld voor het onderscheidend vermogen of het vraagstuk van governance? De bedrijfskundige analyse geeft ook duiding aan de strategische vraagstukken waarvoor de beroepsgroep zich gesteld ziet. En tot welke concrete aanbevelingen leidt dit alles op kritieke aandachtsgebieden als de samenstelpraktijk, de controlepraktijk, advies en de toegang tot menselijk kapitaal?

Masters: Han Mesters sector banker zakelijke dienstverlening  en Kasper Buiting senior sector economist, beiden werkzaam bij ABN AMRO Bank

Donderdag 27 juni 2019

Teambuilding en talentontwikkeling - Over de continuïteit van het bestuur

Stel dat u uw team van leidinggevenden helemaal opnieuw zou mogen samenstellen, welke talenten zou u dan om u heen willen hebben om ook zelf nog optimaler te kunnen functioneren? Met andere woorden: welke mix van persoonlijkheden, ervaring en vaardigheden denkt u in uw team nodig te hebben om de slagvaardigheid van uw bestuur te kunnen verbeteren?

En stel dat u tot de conclusie komt dat er ten opzichte van het huidige team dan nog stappen te zetten zijn: hoe ontwikkelt u het huidige team in de gewenste richting én hoe organiseert u de zoektocht naar nieuw talent, binnen en buiten de organisatie, om de toekomst van de kantoorleiding te waarborgen en zelfs te verbeteren?
In de masterclass teambuilding en talentontwikkeling worden deze indringende vragen besproken en uitgewerkt. Het zal blijken dat deze sessie ook veel aanleiding tot zelfreflectie geeft over het type leider dat u bent of wilt zijn.

Master: Mark Vijverberg directeur Work Life Academy

Donderdag 9 mei 2019

Strategische positionering van uw kantoor - Verbinding tussen mens, markt en merk

Het is al vaak vastgesteld: we leven in een zeer dynamische tijd, waarin onzekerheid misschien wel de enige zekerheid is. Veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op: technologische vooruitgang, nieuwe concurrenten en andere voorkeuren van klanten. Organisaties staan voor de uitdaging om in deze veranderende context op zoek te gaan naar duurzame relevantie. Er spelen essentiële vragen als: Hoe blijf ik relevant voor mijn klanten? Hoe onderscheid ik mij van concurrenten en alternatieven? Maakt mijn merk waar wat het belooft? Vragen veranderingen in de markt om een nieuwe koers? En wat betekent dat voor mijn organisatie?

In deze masterclass staat het thema (her)positionering centraal. Hoe maak je als kantoor vanuit een gestructureerd proces de beweging naar een sterke, toekomstbestendige positie? Met bijzondere aandacht voor de vraag hoe je die positionering tot in de haarvaten van uw kantoor kunt laten doordringen. Niet alleen de etalage opnieuw inrichten, maar de hele winkel, inclusief het personeel en de klanten. Dat vraagt vernieuwing en verbinding.

Masters: Barend van de Kraats, partner bij The Alignment House en Judith Maagdenberg, consultant bij The Alignment House.

Docent(en)

Barend van de Kraats

Barend van de Kraats

Barend van de Kraats - Partner The Alignment House.

 

 

Judith Maagdenberg

Judith Maagdenberg

Judith Maagdenberg is consultant bij The Alignment House. 

Mark Vijverberg

Mark Vijverberg

Mark Vijverberg is directeur bij Work Life Academy. 

Han Mesters

Han Mesters

Han Mesters is binnen de afdeling Sector Advisory van ABN AMRO verantwoordelijk voor de Zakelijke Dienstverlening.

Kasper Buiting

Kasper Buiting

senior sector economist

Kasper Buiting is senior sector economist bij ABN AMRO Bank.

Gabriël G Anthonio

Prof. dr. Gabriël G Anthonio

Gabriël Anthonio is Bestuurder & Hoogleraar

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren