Sla menu over
Thuis in uw branche

IT Strategie

Sparren over uw IT-strategie

Het maken van de juiste keuze om te komen tot een toekomstbestendige IT-omgeving voor uw kantoor is lastig. Het IT-landschap wordt steeds complexer en de hoeveelheid aan onderwerpen is enorm. Sparren met een onafhankelijke, objectieve IT-deskundige die weet wat er speelt in de accountancybranche en wat de ontwikkelingen zijn bij de IT-leveranciers helpt u hierbij.

Het belang van IT

Wij zijn van mening dat IT van strategisch belang is voor het accountantskantoor. Accountantskantoren hebben vaak helder en duidelijk wat zij willen maar weten niet hoe ze dit moeten aanpakken. Meestal omdat een duidelijke stip op de horizon ontbreekt. Hierdoor wordt dikwijls gekocht wat wordt aangeboden, zonder dat duidelijk is of het echt nodig is. Gevolg, hoge, ongecontroleerde IT-uitgaven.

Het hebben van een IT-strategie betekent niet dat u als kantoor altijd voorop loopt. Een IT-strategie bepalen zorgt ervoor dat uw IT aansluit bij de behoeften van uw kantoor, uw medewerkers en uw klanten. Kortom, grip en minder gedoe.

Kennis van de markt

Het volgen van IT-ontwikkelingen vergt veel tijd en energie. Wij zijn continu in gesprek met de IT-sector, volgen ontwikkelingen op de voet en houden vinger aan de pols bij de verschillende aanbieders. Daarnaast doen we regelmatig onderzoek onder de leden waardoor we weten wat er bij de kantoren speelt. Of het nu gaat om digitalisering / digitale transformatie, data en/of (cyber) security.

IT-strategiesessie

Weten waar uw kantoor staat? De opzet voor uw kantoor wordt tijdens een intake met u besproken. De sessie wordt afhankelijk van uw wensen op maat ingedeeld.

Sparren over IT-thema's

Heeft u liever een sparrensessie op maat dan kan dat uiteraard.

 • Een intake met de IT-specialist. U bespreekt uw huidige situatie en uw eventuele wensen
 • Een inleidende presentatie
  • de IT-ontwikkelingen in de markt
  • de positie van uw kantoor
 • Sparren met de aanwezigen over de presentatie
  • Vaststellen van de relevante onderwerpen voor het kantoor
  • Aanzet tot actieplan
  • Prioriteit bepalen

Een sparrensessie neemt, los van de voorbereidingen, ongeveer 2 uur in beslag.

Wat kost een IT-strategie of sparren sessie?

Een IT-strategiesessie kan afhankelijk van uw wensen, het aantal deelnemers een of meer sessies omvatten. Op basis van de intake maken we graag een passend voorstel voor u.

Een sparrensessie, inclusief voorbereiding, voor maximaal 10 deelnemers kost € 1.310,-  (excl. btw en reiskosten). Heeft u meer dan 10 deelnemers? Dan maken wij graag voor u een offerte op maat.

Contact / vragen

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met Tony van Oorschot, IT-specialist.

Tony van Oorschot 

Tony van Oorschot
Informatiemanager
E tvanoorschot@sra.nl
T 030 656 60 60