Sla menu over
Thuis in uw branche

Eenvoudig uw handboeken online beheren

Alle SRA-Handboeken zijn beschikbaar in Scienta. Scienta is software voor het vastleggen en delen van informatie en documenten.

Omschrijving

Met Scienta kunt u de handboeken eenvoudig onderhouden. Het doorvoeren van wijzigingen gaat snel en overzichtelijk en iedereen heeft altijd toegang tot de meest recente versie.

Inhoud

Alle SRA-Handboeken zijn beschikbaar in Scienta. Scienta is software voor het vastleggen en delen van informatie en documenten. Met Scienta kunt u de handboeken eenvoudig onderhouden en beheren. Het doorvoeren van wijzigingen gaat snel en overzichtelijk en iedereen heeft altijd toegang tot de meest recente versie.

SRA-handboeken en -praktijkhandreikingen eenvoudig beheren

Alle SRA-Handboeken zijn beschikbaar in Scienta:

  • SRA-Handboek Samenstellen
  • SRA-Handboek Beoordelen
  • SRA-Handboek Controle
  • SRA-Handboek Kwaliteit

De bijbehorende praktijkhandreikingen, voorbeelden en procedures zijn eveneens beschikbaar.

Nadat u de handboeken kantoorspecifiek heeft gemaakt, kunt u ze eenvoudig onderhouden. De handboeken en praktijkhandreikingen bestaan uit meerdere artikelen. De beheerder van het kantoor krijgt automatisch een melding als SRA de content van een artikel heeft geactualiseerd. Hij ziet in één oogopslag wat er is toegevoegd of verwijderd. Hij kan de content vervolgens aanpassen of de wijzigingen in één keer accepteren. Daarna kan hij de content beschikbaar stellen aan de medewerkers.

Alle informatie op één plek

Scienta is een digitale werkomgeving om kennis in te delen, zaken vast te leggen en documenten te beheren. Of het nu gaat om procesbeschrijvingen, werkinstructies, uw personeelshandboek of andere informatie als het interne nieuws, notulen of presentaties: u heeft al uw informatie op één plek! Scienta heeft een krachtige zoekfunctie die alle titels, teksten en bestanden scant. Kortom, u krijgt overzicht, bespaart tijd en vindt wat u zoekt.

Altijd de meest recente versie

Met Scienta vermijdt u dat er meerdere versies van een document op uw kantoor circuleren. Alle medewerkers beschikken over de meest recente documenten. Daarnaast worden alle wijzigingen in Scienta vastgelegd. Met één druk op de knop kunnen de medewerkers precies zien wat er is veranderd ten opzichte van vorige versie(s). Hierdoor blijft inzichtelijk hoe documenten in de loop der tijd zijn veranderd, wat ook weer goed van pas komt bij audits.

Koppeling SRA-Werkprogramma’s

Voor een optimale integratie met uw werkprogramma’s hebben wij de hoofdstukken en paragrafen uit de SRA-Handboeken gekoppeld aan taken van het SRA-Werkprogramma Samenstellen, Beoordelen en Controle in Exact, MLE en Caseware. Zo kunt u vanuit elke taak in het werkprogramma direct de relevante paragraaf in het kantoorhandboek raadplegen.

Formulieren maken

Scienta biedt uitgebreide mogelijkheden om om formulieren te maken. Formulieren zorgen ervoor dat u alles wat u in Scienta heeft beschreven, ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. U kunt formulieren maken voor checklists, klachtenformulieren, aanvraagformulieren, formulieren voor audits, afwijkingen, controles, signalen, onderzoeken of een intern bestelformulier voor broodjes van de lokale bakker: u bepaalt zélf welke formulieren u maakt, hoe u ze opstelt en voor welk doeleinde.

Voordelen voor u

  • Centraal beheer handboeken, praktijkhandreikingen, procedures, etc.;
  • Efficiënte verwerking van wijzigingen en updates;
  • Behoud van historische artikelversies (eis volgens de BTA);
  • Overal en altijd beschikbaar (webbased);
  • Beveiligde en geautoriseerde omgeving.

Prijzen

Prijzen zijn op aanvraag. De jaarlijkse gebruikersvergoeding is afhankelijk van de omvang van uw kantoororganisatie.

Ervaringen

Grip

Gerie Kiesmap RA van Grip Accountants en adviseurs vertelt in ledenmagazine SRA adviseur over de ervaringen met Scienta.

Lees het interview

Conquis 

''Wij gebruiken Scienta onder andere voor het Handboek Kwaliteit en ons personeelshandboek. Het voordeel van Scienta is dat SRA een template aanlevert via Scienta. Deze template wordt geüpdatet door SRA en je kunt kantoor specifieke aanpassingen verwerken. Aangezien het handboek centraal in Scienta is opgeslagen, kunnen alle medewerkers het handboek eenvoudig vinden.''

Henk van de Ruitenbeek MSc RB, Conquis Accountants en Adviseurs

Londen & van Holland

''Met Scienta hebben wij een belangrijke, overzichtelijke en eenvoudig te beheren tool in huis, om onze interne kwaliteitseisen optimaal te ondersteunen. Scienta is voor ons niet alleen een intranet oplossing waarmee wij de interne communicatie op kantoor stroomlijnen, maar ook een oplossing waarmee wij heel eenvoudig onze handboeken en praktijkhandreikingen up-to-date kunnen houden. We krijgen namelijk automatisch een melding als SRA de content heeft geactualiseerd. Dit alles levert ons tijdwinst op.''

René Koffeman RA, hoofd vaktechniek/compliance officer bij Londen & Van Holland Registeraccountants en Belastingadviseurs

AKSOS

''De aanleiding dat wij destijds zijn begonnen met Scienta was dat we bij AKSOS Accountants de handboeken digitaal en interactiever wilden beheren. Met de content van SRA is onze verwachting van wat Scienta ons beloofde volledig uitgekomen. Als onverwacht voordeel beschikken we met Scienta nu ook over een intranetplatform waarbij we alles waarvan het maar zinvol is (van vaktechniek tot verjaardagen) met elkaar delen. Kortom, een aanwinst voor onze organisatie!''

Peter Koning AA, AKSOS Accountants

Demo's

 Er is op dit moment geen demo gepland.