SRA.nl maakt gebruikt van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren
Logo SRA Thuis in uw branche

Dossiers

 • Dossier Pensioen in eigen beheer

  De Eerste Kamer heeft dinsdag 7 maart ingestemd met de afschaffing van het pensioen in eigen beheer voor de dga. Vanaf 1 april 2017 is er dus geen pensioenopbouw in eigen beheer meer mogelijk. Wat betekent dit voor u en met welke praktische zaken moet u rekening houden? Dit dossier bevat een overzicht met informatie over het pensioen in eigen beheer.

 • Dossier In het publiek belang

  Elke kantoororganisatie moet aan slag met de maatregelen uit het rapport In het publiek belang. Wat wordt er van u verwacht en hoe kan SRA u ondersteunen? U vindt het terug op deze dossierpagina; een groeidossier met een 'levend' Exceldocument waarmee u uw kantoororganisatie 'In het publiek belang-proof' kunt maken.

 • Dossier Meldplicht datalekken

  Wat moet u doen om te voldoen aan de meldplicht datalekken?

  Op 1 januari 2016 is de meldplicht datalekken in werking getreden. Om de SRA-leden hierbij te ondersteunen, hebben we dit compacte dossier samengesteld met onder meer de whitepaper Meldplicht datalekken, modellen bewerkersovereenkomsten en relevante bijeenkomsten.

 • Dossier Werkkostenregeling

  Vanaf 1 januari 2015 bent u verplicht om de werkkostenregeling toe te passen. Maak daarom gebruik van onze WKR-toolbox.

 • Dossier Samen Beter

  Op basis van de resultaten van het AFM-themaonderzoek onder twintig SRA-kantoren besloot het SRA-bestuur in december 2013 een verplicht kwaliteitsverbeterprogramma te starten, onder de noemer Samen Beter. Op deze overzichtspagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen kwaliteitsverbeterprogramma Samen Beter.

 • Dossier Financieren

  In dit dossier vindt u ook een overzicht van (gangbare en alternatieve) kredietvormen, de SRA-cursussen met thema Financieren én de ontwikkelde SRA-tools voor het begeleiden en opstellen van een financieringsaanvraag.

 • Dossier Samenstelpraktijk

  In dit dossier vindt u een overzicht van de diensten die SRA heeft ontwikkeld ten behoeve van uw Samenstelpraktijk. Het gaat hierbij onder meer om het handboek Samenstellingsopdrachten, de HRA, de werkprogramma’s, praktijkhandreikingen en cursussen.

 • Dossier Controle

  In dit dossier vindt u een overzicht van de diensten die SRA heeft ontwikkeld ten behoeve van uw Controlepraktijk en informatie over de Wta-vergunning. Het gaat hierbij onder meer om het handboek controle, de werkprogramma’s, praktijkhandreikingen en cursussen.

 • Dossier Bedrijfseconomisch advies

  In dit dossier vindt u een overzicht van de diensten die SRA heeft ontwikkeld ten behoeve van de Adviespraktijk, met de nadruk op de bedrijfseconomische advisering. Het gaat hierbij onder meer om tools, praktijkhandreikingen en cursussen.

 • Dossier Horizontaal toezicht

  Het SRA-Convenant Horizontaal toezicht biedt u en aangesloten mkb-ondernemers veel voordelen. Om u en uw cliënten hierbij goed te begeleiden heeft SRA verschillende producten en diensten voor u ontwikkeld.