Sla menu over
Thuis in uw branche

My Performance tool

Dé hr-tool voor het SRA-kantoor: voor een volledig gedigitaliseerde hr-cyclus
De My Performance tool is gefocust op de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers. De tool maakt gebruik van het SRA-loopbaanmodel waarbij alle functiebeschrijvingen en beoordelingsformulieren de basis vormen van het systeem. Hoe brengt u de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers in kaart?

Omschrijving

SRA heeft de My Performance tool specifiek ontworpen voor SRA-leden. Deze tool biedt alle informatie die nodig is om de HR-cyclus te professionaliseren.

Over de tool

De My Performance tool biedt gemak voor zowel medewerker als werkgever.

Voor de medewerker

De tool is zo ingericht dat deze op basis van het functieprofiel suggesties doet voor mogelijke leerdoelen. Daardoor kunnen medewerkers eenvoudig concrete doelstellingen bepalen, specifiek per functie en werkzaamheid.

Om gericht te kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling kunnen medewerkers ook zelf leerdoelen toevoegen als vervanging van, of aanvulling op, de gesuggereerde leerdoelen. De koppeling naar passende trainingen en cursussen vergroot het gebruiksgemak en efficiëntie en daarmee de haalbaarheid van de doelen.

Naast het opstellen van een jaarplan is er ook een beoordelingsfunctie ingebouwd die mogelijkheid biedt tot zowel een zelfevaluatie als een evaluatie van de leidinggevende in de My Performance tool. My Performance is volledig geautomatiseerd en overal toegankelijk. Het systeem herkent bij het inloggen de functie en het team, daardoor kunt u direct aan de slag met passende ontwikkeldoelen.

Voor de werkgever

De My Performance tool is gefocust op de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers. Het is mogelijk uw medewerkers op drie niveaus doelen te laten formuleren: op organisatie-, team- en op individueel medewerkersniveau. U als werkgever helpt medewerkers bij het bepalen en behalen van hun ontwikkeldoelen in het overzichtelijke systeem van de tool.

Daarnaast is het duidelijk welke trainingen en doelen bepaald en behaald worden. Met behulp van een dashboard heeft u inzicht in de meest gekozen competenties en werkzaamheden en de daaraan gekoppelde doelstellingen en trainingen. Hiermee heeft u als werkgever belangrijke statistieken in handen.

Samen in 'gesprek'

De tool is geen vervanging van het ‘gesprek’ met uw medewerker, maar biedt ondersteuning. Zodra de medewerker zijn ontwikkelplan/jaarplan heeft afgerond, krijgt u daar een melding van uit het systeem. Door aan het begin van het jaar een jaarplanning te maken met voortgangsgesprekken, ontstaat er een continue dialoog. Tijdens de gesprekken kan er ingelogd worden in de My Performance-tool en kan de voortgang worden vastgelegd.

Beoordelen

Aan het einde van het jaar kan de medewerker een zelfevaluatie invullen voor de functiecompetenties  behoren. Ook de leidinggevende vult deze evaluatie in voor de medewerker. Dit beoordelingsformulier, dat werkt met een vijfpuntschaal, vormt vervolgens een mooie basis om een eindejaar gesprek te voeren. Ook de specifieke leerdoelen kunnen beoordeelt worden door zowel medewerker als leidinggevende.

De beoordelingsformulieren worden, net als de jaarplannen, in het portfolio van de medewerker opgeslagen in het systeem. Dit ondersteunt tevens het bepalen van de ontwikkelcompetenties voor het opvolgende jaar.

Gecombineerd met MyPE-tool

Doordat de MyPE-tool en de My Performance-tool nu in één systeem gecombineerd zijn, kunnen titelhouders – indien zij hier gebruik van maken – ook voldoen aan hun NVPE-verplichting.

Voor huidige MyPE-gebruikers is de My Performance-tool gratis.

Abonnement

Bij het opstarten van de My Performance-tool rekent SRA eenmalig een bedrag van € 1050. Deze kosten zijn voor het creëren van de onlineomgeving, het opleiden van de keyuser binnen het kantoor en het geven van een demo voor alle medewerkers/gebruikers.

Tot 20 medewerkers  € 84 per jaar per gebruiker 
Tot 50 medewerkers  € 79 per jaar per gebruiker 
Vanaf 50 medewerkers  € 74 per jaar per gebruiker 

Overige kosten

Daarnaast zijn er nog de eenmalige kosten voor de content. Bij de content kan een keuze gemaakt worden uit ‘standaard content’ of ‘maatwerk content’. Wij leggen u graag het verschil uit. 

Contact

Bram Mookhoek

Bram Mookhoek

HR adviseur

Bram Mookhoek is HR adviseur bij SRA.