Sla menu over
Thuis in uw branche

Strategiesessie: de toekomst tegemoet

Doelgericht en praktisch
De weg naar een toekomstbestendig kantoor is niet altijd eenvoudig. Denk aan de (technologische) ontwikkelingen, hoge kwaliteitseisen en personeel dat niet voor het oprapen ligt. Innoveren, de boel opschudden, kansen signaleren in uw omgeving en af en toe kritisch naar uw organisatie kijken, is een must!

Omschrijving

Tijdens een strategiesessie leggen we samen met u de speerpunten van uw organisatie vast, bepalen de prioriteiten en stellen een concreet actieplan voor de toekomst op.

Inhoud

Wil u eens rustig nadenken over waar u staat en waar u als organisatie naartoe wilt? In een strategiesessie begeleiden we uw kantoor bij belangrijke ontwikkelingen en cruciale vragen die bepalend zijn voor de koers van uw kantoor in de nabije toekomst. Vragen waar niet altijd direct een antwoord op komt, maar u in elk geval goed over na moet denken.

 • Waar staat uw kantoor over 3 tot 5 jaar?
 • Is uw IT-omgeving toekomstproof?
 • Wat is uw strategie t.a.v. opvolging, private equity, fusies en overnames?
 • Hoe bindt en boeit u uw medewerkers?
 • Heeft u een toekomstvisie op datagericht werken?

Gezamenlijk werken we naar een oplossing. U maakt de keuzes, wij begeleiden het proces voor u.

Werkwijze

Tijdens de (gratis) intake bekijken we in vogelvlucht wat er speelt op uw kantoor en wat voor programma het beste bij u past. In de strategiesessie gaan we dieper op uw vraagstelling in. We sparren met u over mogelijke oplossingen en bespreken daarbij hoe andere kantoren met dergelijke vraagstukken omgaan.

Samen met u brengen we de speerpunten van uw organisatie in kaart en stellen de prioriteiten vast. De gestelde doelen worden in een concreet actieplan gegoten, met een duidelijk stappenplan voor de toekomst. Desgewenst worden de resultaten uw SRA-benchmarkonderzoek(en) en input van medewerkers (middels enquêtes of diepte-interviews) in het programma verwerkt. Een aparte IT-strategiesessie behoort ook tot de mogelijkheden.

 • De sessie vindt bij voorkeur plaats buiten het kantoor.
 • Tijdens de sessie wordt er een opzet gemaakt voor een actieplan.
 • Na afloop vindt er een korte evaluatie plaats.
 • Na 2 weken bespreken we het actieplan met u.
 • Indien gewenst neemt de strategieadviseur periodiek contact met u op over de vorderingen.

We werken praktisch, actiegericht en laagdrempelig. Geen eindeloze gesprekken en ellenlange rapporten, maar een concrete aanpak. Voor het ene kantoor is een dag al voldoende, het andere kantoor wil meer de diepte in en reserveert meerdere dagen. Uiteraard is op alle vlakken verdieping mogelijk.

SRA-expertise

"Wat deze sessies onderscheidend maakt is dat wij in korte tijd lijnen met u uitzetten voor de toekomst. Heel praktisch en direct toepasbaar. Onze ruime kennis en ervaring met mkb-kantoren en creatieve inslag maken dat wij u inspireren zodat u uw kantoor intern en extern nog beter op de kaart kan zetten. Maar wel op een manier die bij uw kantoor past!", aldus Wilma Hosang, Manager Advies, Strategie & Data.

Lees verder in haar blog Breng je strategie tot leven

 • Keuze uit ervaren, deskundige adviseurs
 • Kennis van de accountancybranche en de mkb-praktijk
 • Inzicht in markt- en brancheontwikkelingen
 • Concrete, praktische aanpak gericht op het mkb-kantoor
 • Inzet van experts uit ons brede interne en externe netwerk mogelijk.

Lees meer over ervaringen van de kantoren die u voor gingen

Prijzen

De kosten van de op maat gemaakte SRA-strategiessessies zijn afhankelijk van uw wensen. Wij maken graag kennis met u om te kijken of een strategiesessie past bij uw kantoor. Op basis van uw wensen wordt een vrijblijvende offerte opgemaakt. Voor meer informatie en een kosteloze intake kunt u contact opnemen met een adviseur van ons team.

Contact