Sla menu over
Thuis in uw branche

SRA-Infine Samenstellen

Omschrijving

Het SRA-Werkprogramma Samenstellen is verkrijgbaar in combinatie met het Infine Samensteldossier. Zowel het werkprogramma voor administratieve dienstverlening als het standaard samenstelwerkprogramma zijn aanwezig.

Inhoud

Risicogericht en efficiënt samenstellen is steeds vaker een vereiste. Het SRA-Handboek Samenstellen en de daarbij behorende werkprogramma’s zet de accountant aan over risico’s na te denken om ze vervolgens efficiënt en effectief samen te stellen.

De SRA-Werkprogramma’s zijn ontwikkeld door leden van het SRA-Vaktechnisch bureau, onder toezicht van de SRA-Commissie Vaktechniek Accountancy. De werkprogramma's sluiten aan bij de SRA-Handboeken en praktijkhandreikingen.

Infine Software

Infine Software ontwikkelt software voor de accountancybranche. De producten zijn gericht op het opstellen van financiële rapportages en de organisatie van accountants- en administratiekantoren.

Infine Samensteldossier

Infine geeft met het Infine Samensteldossier de mogelijkheid om een standaard werkprogramma op een efficiënte manier klantspecifiek te maken, zodat daar geen onnodige tijd aan besteed hoeft te worden. Op basis van verschillende opdrachten (uitgebreid, verkort, aangifte plus) en typologieën (handel, productie, horeca etc.) kan voorgesorteerd worden; vervolgens zijn de geïmporteerde saldi leidend voor het tonen of verbergen van vragen op klantniveau.

Samenstellen en rapporteren

Het samenstelproces wordt opgebouwd vanuit de rolverdeling tussen samensteller, reviewer en ondertekenaar. Naast een checklist voor het samenstellen van de jaarrekening is het complete balansdossier opgenomen, dus een combinatie van werkprogramma en dossierinspectie in één omgeving. De opdracht start aan de hand van bedrijfsverkenning en initiële cijferbeoordeling. Vervolgens worden de specificaties opgesteld aan de hand van de geïmporteerde cijfers.

Wanneer het samenstelproces is afgerond, wordt de brugstaat van de Infine Jaarrekening automatisch opgebouwd vanuit het Infine Samensteldossier, dus er is directe integratie tussen dossier en rapportage.

Met Infine SBR kunt u vervolgens een publicatiebalans (KvK) en/of de kredietrapportage (bank) genereren en versturen naar Digipoort en BIV, al dan niet via een door u gebruikt accountantsportal.

Prijs

Gebruikersvergoeding SRA-Werkprogramma

De gebruikersvergoeding voor het SRA-Werkprogramma (de content) is afhankelijk van het aantal gebruikers.

Gebruikers Prijs per jaar (2024)
1 gebruiker: € 451
2 t/m 5 gebruikers: € 645
6 t/m 10 gebruikers: € 838
11 t/m 20 gebruikers: € 1.031
> 20 gebruikers: offerte

Voorbeeld: heeft u 4 gebruikers? Dan bedragen de totale kosten voor het SRA-Werkprogramma € 645.

Prijzen zijn exclusief btw. Op dit product zijn de Algemene Voorwaarden SRA van toepassing.

Gebruikersvergoeding Infine software

Voor vragen over de gebruikersvergoeding of een offerte voor de software van Infine Samenstellen kunt u contact opnemen met Paul Davids (wp@sra.nl of 030 656 60 60).

Release 2023

Release Notes

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk contact opnemen met Paul Davids (wp@sra.nl of 030 656 60 60).

Presentaties

Wij organiseren regelmatig informatiebijeenkomsten, webinars en/of workshops over het SRA-werkprogramma Samenstellen. 

Afspraak op kantoor?

Bent u niet in de gelegenheid om naar een bijeenkomst te komen? Dan komen wij graag langs bij u op kantoor om het werkprogramma toe te lichten en te demonstreren. Neem contact op met ons om een afspraak te plannen!

Contact

Paul Davids

Paul Davids

Projectmanager Vaktechniek

E wp@sra.nl
T 030 656 60 60