Thuis in uw branche

Contact met onze beroepsorganisaties

Dagboek van de voorzitter

  • Publicatiedatum: 26-1-2016

Het zal u niet verbazen dat we op bestuurlijk niveau regelmatig contact hebben met onze beroepsorganisatie. Zo sprak ik vanochtend, samen met SRA-directeur Cees Meijer, de directeur van de NBA, Berry Wammes. Telefonisch, want ook wij accountants kunnen onze bijdrage leveren aan duurzaamheid.

En ondanks dat Wammes graag fietst – hij is net terug uit Cambodja en Vietnam waar hij om te acclimatiseren maar liefst 170 kilometer wegtrapt- is een glasvezelverbinding wat praktischer.

We hebben een aantal zaken effectief en in een goede sfeer kunnen bepraten; onder meer de maatregelen 'In het Publiek Belang' voor de kantoren met een niet-OOB-vergunning en alle zaken die daarmee verband houden, onderwerpen die op het Ministerie van Financiën spelen, (communicatie-)processen binnen en tussen onze organisaties, accreditatiezaken, consultaties en Standaard 4410H.

Tool bij mogelijke reorganisatie

Daarna volgde een gesprek met Arjan Evers van KERN. We hebben gesproken over een tool die ontwikkeld is om heel praktisch en gestructureerd ondernemers te ondersteunen bij het inventariseren van opties voor de insteek van een mogelijke reorganisatie; wellicht te integreren in de URA rating tool, in het bijzonder het kwalitatieve deel. Daar komt dan een aanzet uit voor verdere gestructureerde aanpak van verbetering. Dit klinkt misschien nog wat 'hoog over' maar ik weet zeker dat u hier later meer over gaat horen. Mijn eerste indruk was heel goed. Vervolgafspraken worden gemaakt.

Over vervolg gesproken. Gisteravond was de eerste bezemklas voor vertegenwoordigers van kantoren die de voorlichtingsbijeenkomsten voor de maatregelen 'In het Publiek belang' voor niet-OOB-kantoren nog niet hadden bijgewoond. Het was een verrassende, zeer actieve bijeenkomst met toch nog weer aandachtspunten in een ander perspectief. Ik maakte kennis met Antoinette Dijksma zonder dat ik haar blog had gelezen. Ik heb vast wat verkeerde dingen gezegd maar….never a dull moment.

Neem niet weg dat passie in ons beroep noodzakelijke voorwaarde is voor het voortbestaan van ons mooie vak. Mocht u overigens nog niet geweest zijn naar de voorlichtingsbijeenkomst… 16 maart is echt de laatste gelegenheid in Nieuwegein! Meld u nog aan