Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 4-10-2017

Uitlekken? Nog even geen reactie

Bureau Vaktechniek Fiscaal heeft besloten om geen reactie te geven op het Belastingplan 2018. Dat wil zeggen, we wachten op een aantal zaken.

In de eerste plaats omdat een Regeerakkoord nabij is, en de verwachting bestaat dat er dan nog allerlei aanpassingen worden aangebracht. Ten tweede, omdat we als SRA graag op basis van de technische uitleg op de 'vierde dinsdag van september'-bijeenkomst reageren. [Voor degenen die niet weten wat deze vierde-dinsdag-bijeenkomst is: het Ministerie van Financiën nodigt dan relevante organisaties en belanghebbenden uit om tekst en technische uitleg van de voorstellen te krijgen. Ook SRA is steevast van de partij].

Maar nog belangrijker is het gegeven dat er steeds meer gelekt wordt uit de afspraken van het aanstaande Regeerakkoord. Daarbij zijn ook zaken waarvan we denken dat die wel eens voor/per 1 januari 2018 ingevoerd kunnen worden. Vanwege effecten die anders pas in 2020 zichtbaar worden én vanwege de mogelijkheden om aanpassingen snel en eenvoudig in te voeren. Want zeg nou zelf: waarom zou je anders voorstellen laten uitlekken?


Terug naar de overzichtspagina