Thuis in uw branche

Van een 'nood' een deugd maken

  • Auteur: Paul Dinkgreve
  • Publicatiedatum: 1-12-2017

Inmiddels hebben alle Wta-vergunninghouders een brief gehad van de AFM over de Structurele Integriteitsrisico Analyse (SIRA). Het kan op zich helemaal geen kwaad om een integrale aanpak van de integriteitsanalyse in onze kantoren eens nader te beschouwen.

In feite hebben wij als kantoren al heel veel elementen ingeregeld. Zowel vanuit de VGBA bij de klantaanname, als vanuit de Wta inzake de risicoanalyse, alsook vanuit de NV COS.

Bijvangst

Uiteindelijk wil de AFM hiermee meer inzicht krijgen in het risicoprofiel van het kantoor. En in good practices. Laten we van de nood een deugd maken. Als bijvangst kunt u immers zelf nog meer inzicht te krijgen in het risicoprofiel van uw eigen kantoor. En dat kan in feite ook weer informatie en inzicht geven in de cultuur en gedrag van uw kantoor. 

De steekproef SIRA gaat niet om een toetsing, maar is vooral bedoeld om inzicht te krijgen in good practices. 

Good practices 

Op basis van de resultaten van de steekproef heeft de AFM het voornemen om in Q2 2018 met een selectie van vergunninghouders in gesprek te gaan. Dit laat onverlet dat er ongetwijfeld een bad practice naar boven kan komen. Hierop zal worden geacteerd. De AFM communiceert over de bevindingen. Laten we hopen dat het met name good practices zijn zodat het een positieve communicatie wordt!


Terug naar de overzichtspagina Lobby dagboek