Sla menu over
Thuis in uw branche

Het belang van data

De SRA-kantoren bedienen samen ruim 55 procent van het mkb. We hebben dus heel veel kennis over het mkb in Nederland. De kennis en de data die alle SRA-leden samen hebben is uniek. Met onze benchmark kunnen we inzicht geven in wat speelt en signaleren we trends.

Deze gezamenlijke data is belangrijk. Het geeft ons de mogelijkheid problemen te duiden en op te lossen. De data is ook voer voor discussie met de politiek, toezichthouders of andere brancheorganisaties.

Een mooi voorbeeld hiervan is het sectorrapport Branches in Zicht 2023, de publicatie in het FD en de berichtgeving bij BNR Nieuwsradio

SRA behartigt de belangen van accountants en fiscalisten van SRA-kantoren. We zorgen ervoor dat zij hun werk voor mkb-ondernemers in alle branches goed kunnen doen. Ook initiëren we nieuw beleid, toegesneden op veranderende omstandigheden in het mkb. Data zijn hierbij van belang en ondersteunt bij het maken van beslissingen. Weten wat wij doen op het gebied van belangenbehartiging? Kijk op www.sra.nl/belangenbehartiging.