SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 
Nieuw

"Huisartsen hebben de intelligentie van de accountant nodig"

Wat zijn de grootste uitdagingen voor de huisartsenpraktijk? Huisarts De Vijlder uit Valthermond (twee eerstelijnscentra met ongeveer 7500 patiënten en bestuurslid LHV) was te gast bij de SRA-Branche-expertgroep Medisch op 10 april jl.

"De huisarts is steeds meer ondernemer in zijn praktijk en heeft de intelligentie van de accountant nodig om hier sturing aan te geven". Belangrijke uitdagingen volgens De Vijlder zijn:

  • Substitutie van de tweede - naar de eerste lijn (geen financiële incentive ziektekostenverzekering). 
  • Transitie bekostiging huisartsenzorg.
  • Personeelstekort, samenwerking in het netwerk en delegeren van taken.
  • Procesoptimalisatie in de (groeps-)praktijk.
  • Grip op data en return on investment.

Binnenkort volgt een uitgebreid artikel over dit thema in de medische branchenieuwsbrief in de SRA-Nieuwsbank

Bekostiging huisartsenzorg 2018 

Klik op de afbeelding voor een vergroting

Bekostiging huisartsenzorg 2018 lees meer > sluit
Nieuw

Branche-expertgroep Automotive (24 mei): Overname en overdracht van het garagebedrijf

Bent u gespecialiseerd in de autobranche en bereid om kennis te delen? Mis deze bijeenkomst van de Branche-expertgroep Automotive op 24 mei a.s. dan niet! Diverse experts schuiven bij de branchegroep aan om te sparren over de problematiek rond overname en overdracht, onder wie Tialda Dijkstra (business manager Kia en financieel consultant), Geurt Brouwer en de BOVAG.

Ondanks dat de omstandigheden bij overdracht voor het onafhankelijke- en dealerbedrijf grotendeels overeenkomen en de accountant bij beide type bedrijven een belangrijk rol heeft in het aankoop- en verkoopproces, is de problematiek en aansturing wel wezenlijk anders. Beide typen bedrijven worden onder de loep genomen.

lees meer > sluit
Nieuw

SRA-BiZ-Kennisdag op 28 juni 2018: verzilver uw gratis kaarten!

Heeft u uw toegangskaarten (onderdeel van uw abonnement) nog niet verzilverd? Graag ontvangen wij uw aanmelding vóór 18 mei a.s. Het programma met het thema ‘van data naar business’ kent een gehele nieuwe opzet, met praktijkcasussen als uitgangspunt.

BiZ-dagHet programma is praktisch en 'data driven': hoe kunt u op basis van data en branchekennis het verschil maken bij uw klanten?  Het tijdstip is verschoven naar de middag en avond (inclusief diner), zodat u de ochtend nog naar kantoor kunt en vervolgens na de files kunt rijden. Kom ook en laat u inspireren!

BiZ-dag lees meer > sluit
Nieuw

Branches in Zicht 2018 breekt datarecord

De publicatie van de uitgave Branches in Zicht 2018 is in volle gang. Inmiddels zitten we al boven het aantal vergelijkbare jaarrekeningen van vorig jaar (ruim 6000). Naar verwachting op 22 mei staan de kranten en media weer vol van de uitkomsten: hoe heeft het mkb, specifiek in acht verschillende branches, gepresteerd in 2017 ten opzichte van het jaar ervoor?

Vorig jaar signaleerden we een dempende winst vanwege de toenemende personeelskosten en problemen op het gebied van financiering, met een mogelijke rem op de investeringen. In november 2017 kwam het rapport 'De Staat van het Mkb' uit met identieke uitkomsten en een waarschuwing voor een groeiplafond. Onze voorspellingen kwamen dus uit.

Bent u ook benieuwd hoe uw klanten gepresteerd hebben zodat u hen als eerste hierover kunt informeren? We zorgen dat u als BiZ-abonnee als eerste over de uitkomsten kunt beschikken en houden u op de hoogte van de planning via onze nieuwsbrief.

lees meer > sluit
Nieuw

Branchesignalering medisch: gebruikelijk loon medisch specialist 2018

De SRA-Branche-expertgroep Medisch heeft een signalering uitgebracht met de titel: 'Branchesignalering gebruikelijk loon medisch specialisten met een aanmerkelijk belang 2018'.

MedischAanleiding hiervoor was dat de Belastingdienst op 23 januari 2018 het gebruikelijk loon voor medisch specialisten 2018 heeft vastgesteld op € 130.950, eventueel verhoogd met de verplichte bijdrage aan het beroepspensioenfonds. Dit riep in de praktijk vragen op.

Medisch lees meer > sluit
Nieuw

Branchetemplates Transport, Automotive en Bouw

De standaardwerkprogramma’s voor samenstellings-, beoordelings- en controleopdrachten zijn verrijkt met branchetemplates, met klantspecifieke aandachtspunten per branche.

De branchetemplates voor de transport-, automotive- en bouwbranche zijn al beschikbaar. De templates voor horeca en retail worden medio 2018 opgeleverd.

lees meer > sluit

Zet alvast in uw agenda: Branches in Zicht 2018

De rapportage Branches in Zicht 2018 staat gepland voor 22 mei 2018. Houd hier vast rekening mee, want u bent dan in de unieke positie om uw klanten te informeren over de groei, kansen en bedreigingen in hun branche.

Zoals elk jaar zal dit gepaard gaan met een groot publiciteitsoffensief. Immers, als eerste partij in Nederland kunnen we op basis van harde financiële data zien of Nederlandse bedrijven nog steeds profiteren van economische groei of dat het tij juist aan het keren is. Uw klanten kunnen daar hun voordeel mee doen.

lees meer > sluit

Al ruim 11.000 jaarrekeningen 2017!

Dagelijks stromen nieuwe jaarrekeningen binnen. De recordaanleveringen van vorig jaar zijn alweer ingehaald, met inmiddels al meer dan 11.300 jaarrekeningen 2017. Met als gevolg nog meer benchmarksets voor uw klanten. Op dit moment is het bijvoorbeeld al mogelijk om voor een verloskundigen- of tandartsenpraktijk vergelijkende cijfers te presenteren voor 2017.

Hetzelfde geldt voor ondernemers die zich bezighouden met het ontwikkelen, produceren en uitgeven van software. Of heeft u een klant in de verhuur van- en handel in onroerend goed? Voor deze en nog veel meer branches zijn benchmarkrapporten voor 2017 al beschikbaar.

Nieuw

SBI 4211: Wegenbouw en stratenmaken
SBI 46x: Groothandel en handelsbemiddeling (niet in auto's en motorfietsen)
SBI 4519: Handel in en reparatie van zwaardere bedrijfsauto's, aanhangers en caravans
SBI 453: Handel in auto-onderdelen en -accessoires
SBI 47782: Winkels in optische artikelen
SBI 64301: Beleggingsinstellingen in financiële activa
SBI 8621: Praktijken van huisartsen
SBI 8891: Kinderopvang en peuterspeelzaalwerk
SBI 181: Drukkerijen van dagbladen
SBI 251: Vervaardiging van metalen producten voor de bouw
SBI 254: Vervaardiging van wapens en munitie
SBI 13: Teelt van sierplanten en -bomen en bloembollen

lees meer > sluit

Ruim 160.000 jaarrekeningen in SRA-BiZ

Bekijk in één oogopslag waar we staan met SRA-BiZ.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Infographic

Infographic lees meer > sluit