SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 

Actuele jaarrekeningen

De benchmarkdatabase blijft groeien. Inmiddels staat de teller voor 2017 al op 45.526, en van 2018 op 2.802.

Controleer of uw aftapkraan aanstaat, en zo niet: doe dat dan alsnog. Gezamenlijk vergroten we het succes van de benchmark. Wilt u weten welke benchmarks inmiddels beschikbaar zijn over 2017?

Nieuw beschikbare SBI's 2018

1 - Landbouw, jacht en dienstverlening voor de landbouw en jacht
43 - Gespecialiseerde werkzaamheden in de bouw
46 - Groothandel en handelsbemiddeling (niet in auto's en motorfietsen)
477 - Winkels in overige artikelen
620 - Dienstverlenende activiteiten op het gebied van informatietechnologie
6420 - Financiële holdings
68 - Verhuur van en handel in onroerend goed
69 - Rechtskundige dienstverlening, accountancy, belastingadvisering en administratie
7022 - Advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering (geen public relations)

lees meer > sluit

Nieuw: SRA-BiZ workshop 'van cijfers naar klantsucces'

Wilt u ook graag praktische handvatten krijgen om meer uit BiZ te halen én in 2019 uw klanten verrassen met nieuwe inzichten? Uit het laatste BiZ-onderzoek blijkt dat uw klanten meer willen sturen op efficiency en voor grote strategische uitdagingen staan. Bovendien verwachten zij dat u hen als 'sparring partner' hierbij adviseert.

Daarom bieden wij u een workshop aan van slechts één dagdeel waarmee u direct aan de slag kunt en uw klanten heel gericht van advies kunt voorzien. De workshops vinden plaats bij SRA in Nieuwegein op 23 januari of op 20 maart. Ook kunt u de workshop 'incompany' bij u op kantoor volgen (dag en tijdstip in overleg). U verdient bovendien 4 PE-punten.


Meer informatie

Amida-Elmoudni

Amida Elmoudni
E aelmoudni@sra.nl
T 030 656 60 60

lees meer > sluit

Ruim 209.000 jaarrekeningen in SRA-BiZ

Het gaat hard met de uploads: de verwachting is dat eind van het jaar 50.000 jaarrekeningen 2017 beschikbaar zullen zijn. Dit biedt veel extra mogelijkheden om op regio en rechtsvorm selecties maken. Bovendien komen branches (sbi’s) op steeds gedetailleerder niveau beschikbaar. Bekijk in een oogopslag waar we staan.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Infographic

Infographic lees meer > sluit

Aftapkranen vaak niet goed geïnstalleerd

Uit onderzoek door SRA blijkt dat een deel van de kantoren de aftapkranen voor het aanleveren van jaarrekeningen niet of niet goed heeft geïnstalleerd. Als kantoren enkele klanten willen uitzonderen van het uploaden van de jaarrekening, worden de instellingen voor het uploaden tijdelijk uitgezet.

AftapkraanNadat de instellingen bij klanten zijn goed gezet, worden de eerder aangepaste instellingen niet ongedaan gemaakt waardoor het downloaden prima werkt, maar jaarrekeningen niet automatisch worden aangeleverd en dus niet terecht komen in de BiZ-database. Gevolg is dat het langer duurt voordat benchmarksets beschikbaar zijn. Om zeker te weten dat uw instellingen juist staan, raadpleegt u de instructie voor de aftapkraan:

Twijfelt u of de aftapkraan bij u op de juiste manier is geïnstalleerd? Neem dan contact op via biz@sra.nl.

Aftapkraan lees meer > sluit

Nieuwe Mkb-branchescan: plaats gratis op uw website!

De Mkb-branchescan is een unieke adviestool voor uw website, waarmee uw klanten inzicht krijgen in de kansen en bedreigingen in hun branche. Deze scan is op 28 juni geheel vernieuwd. Heeft u de Mkb-branchescan nog niet, vraag deze dan kosteloos aan of lees meer informatie.
sluit