SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 
Nieuw

Vernieuwing platform: doet u mee?

Dit jaar wordt het Branche in Zicht-benchmarkplatform uitgebreid en toekomstbestendig gemaakt in samenwerking met Visionplanner. Helpt u ons om de juiste keuzes te maken? Doe mee met de klankbordgroep.

OverlegHet nieuwe BiZ-platform moet begin 2020 klaar zijn voor gebruik door de SRA-kantoren met ten minste het behoud van de huidige functionaliteiten. Daar bovenop willen we extra functionaliteiten aanbieden die door u en uw collega’s kunnen worden ingezet, zoals:

 • andere presentatievorm (dashboards), naast de PDF-rapportages die er nu al zijn, door middel van databestanden, zoals xml
 • branchespecifieke, niet-financiële gegevenselementen, waardoor benchmarken op bepaalde KPI’s mogelijk wordt
 • het maken van meerjarenvergelijkingen en trendanalyses
 • benchmarken op basis van tussentijdse cijfers

Een kans voor vernieuwing, waarbij uw mening, kennis en inzichten van groot belang zijn. Wilt u als BiZ-gebruiker in co-creatie met SRA een optimaal werkend platform neerzetten? Geef dan via biz@sra.nl aan dat u wilt deelnemen aan de klankbordgroep. Qua tijdsinvestering moet u denken aan een drietal klankbordsessies bij SRA.

Overleg lees meer > sluit
Nieuw

Branchesignalering Medisch in Zicht: Juridische actualiteiten in de zorg

Er staat nieuwe wet- en regelgeving voor de zorg op stapel. De leden van de SRA-Branche-expertgroep Medisch en advocate Anouk Jagt kwamen tot een overzicht met juridische aandachtspunten.

Medisch

Medisch lees meer > sluit
Nieuw

Branchesignaleringen 2019: doe er uw voordeel mee

Geregeld verschijnen met dank aan de Branche-expertgroepen nieuwe signaleringen die u kunt gebruiken bij de advisering van uw klanten. Bekijk het overzicht met recente publicaties in diverse branches.
lees meer > sluit
Nieuw

Welke BiZ-rapporten (2018) zijn beschikbaar? Bekijk het overzicht!

De benchmarkdatabase blijft groeien: in totaal bevat deze inmiddels 250.000 jaarrekeningen waarvan al meer dan 27.000 jaarrekeningen 2018.
Wanneer u vervolgens selecties maakt op regio (Nielsendistrict), omvang en rechtsvorm zijn maar liefst 3.671 benchmarks 2018 beschikbaar voor 325 verschillende SBI-codes (dd. 20 augustus 2019). Dit biedt nieuwe kansen om uw klanten nog specifieker van advies te voorzien.

Wilt u het aantal SBI-code's waarop gebenchmarkt kan worden vergroten? En wilt u de nauwkeurigheid van de benchmarks verder verbeteren? Controleer of de aftapkraan van uw kantoor aan staat, en zo niet: doe dat dan alsnog. Gezamenlijk vergroten we het succes van de benchmark. Wilt u weten welke benchmarks inmiddels beschikbaar zijn?

Nieuw beschikbaar (20 augustus)

4331 - Stukadoren
26 - Vervaardiging van computers en van elektronische en optische apparatuur

lees meer > sluit

Sfeerimpressie SRA-BiZ Kennisdag

De SRA-BiZ Kennisdag dag is vastgelegd op diverse foto’s. Deze geven u een goed beeld van het programma en de sfeer.

Klik op onderstaande afbeelding voor alle foto's

Kennisdag 2019

Kennisdag 2019 lees meer > sluit

Webinar-BiZ

Er worden regelmatig gratis webinars georganiseerd over de gebruiksmogelijkheden van SRA-BiZ.

De eerstvolgende webinar wordt gehouden op dinsdag 8 oktober van 16.00 uur tot 17.00 uur.

lees meer > sluit

Branchesignalering Horeca in Zicht: duurzaamheid in de horeca 2019

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn als sprake is van een duurzame strategie. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de horeca? Welke praktische tips zijn er om de duurzaamheid in de horeca te bevorderen?

Contact

Leonie Derksen 

Leonie Derksen
Kennismanager
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

Restaurant lees meer > sluit

Branchesignalering Medisch in Zicht: gebruikelijk loon medisch specialist 2019

De SRA-Branche-expertgroep Medisch heeft de branchesignalering geactualiseerd over het gebruikelijk loon van medisch specialisten met een aanmerkelijk belang.

MedischAanpassingen betreffen:

 • Vakantiebijslag (8,33%)
 • Eindejaarsuikering (8,33%)
 • Aangepaste pensioenpremies (premietabel 2019)

 

Medisch lees meer > sluit

Mkb-branchescan: gratis adviestool voor uw website (update)

Na bekendmaking van de nieuwste BiZ-cijfers via het rapport Branches in Zicht 2019, wordt de Mkb-branchescan geactualiseerd met de nieuwste cijfers en actualiteiten per branche. Dit is hét moment om de scan te plaatsen, dan wel om uw klanten aan te schrijven om de scan in te vullen.

Uw klanten krijgen hiermee een persoonlijk adviesrapport waarin de eigen uitkomsten worden vergeleken met de branchegemiddelden, zoals de financiële verwachtingen in het mkb. Dit is extra interessant met de nieuwste cijfers en trends over 2018. Tevens wordt hierin verwezen naar u als adviseur, voor meer informatie en een persoonlijk advies.

Laagdrempelig

Het plaatsen van de scan is eenvoudig; dit kan via een banner (link), óf geïncorporeerd op uw site. Het invullen kost uw klant hooguit 5 minuten met als beloning een uniek rapport in de eigen branche. Aan het einde van het jaar ontvangt u de verzamelde uitkomsten per branche via onze rapportage ‘2020 in Zicht’.

Vraag kosteloos aan

Heeft u de scan nog niet, vraag deze dan nu gratis aan. Heeft u de mkb-branchescan al wel, dan hoeft u niets te doen. ‘Achter de schermen’ wordt de inhoud geüpdatet en u ontvangt een mailing als dit gereed is. Dit staat (onder voorbehoud) gepland voor: 4 juni 2019. Voor meer informatie, neem contact op met Leonie Derksen (lderksen@sra.nl of T 030 656 6060).

lees meer > sluit

Nieuw: Branchesignalering transport & logistiek

De oprukkende digitalisering en toenemende aandacht voor verduurzaming zijn belangrijk voor transport en logistiek. Deze trends bieden aantrekkelijke mogelijkheden, zeker gezien de aanhoudende prijsdruk en de groeiende druk op de arbeidscapaciteit in de branche.

Lees hierover in de nieuwe branchesignalering van de SRA-Branche-expertgroep Transport en Dinalog.

Contact

Leonie Derksen 

Leonie Derksen
Kennismanager
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

Vrachtverkeer lees meer > sluit

SRA-BiZ workshop 'van cijfers naar klantsucces'

Wilt u ook graag praktische handvatten krijgen om meer uit BiZ te halen én in 2019 uw klanten verrassen met nieuwe inzichten? Uit het laatste BiZ-onderzoek blijkt dat uw klanten meer willen sturen op efficiency en voor grote strategische uitdagingen staan. Bovendien verwachten zij dat u hen als 'sparring partner' hierbij adviseert.

Daarom bieden wij u een workshop aan van slechts één dagdeel waarmee u direct aan de slag kunt en uw klanten heel gericht van advies kunt voorzien. De eerstvolgende workshop vindt plaats bij SRA in Nieuwegein op 18 september. Ook kunt u de workshop 'incompany' bij u op kantoor volgen (dag en tijdstip in overleg). U verdient bovendien 4 PE-punten.


Meer informatie

Amida-Elmoudni

Amida Elmoudni
E aelmoudni@sra.nl
T 030 656 60 60

lees meer > sluit
Nieuw

Alle brancherapporten in het BiZ-platform vernieuwd

Inmiddels zijn alle brancherapporten 2018 geactualiseerd, waarmee u uw klanten van een persoonlijk adviesrapport in hun branche kunt voorzien. Verras uw klanten, door vanuit het BiZ-platform de nieuwe rapportages te downloaden. Bijvoorbeeld het nieuwe brancherapport bouw, met actuele cijfers en interviews met Erik van Engelen (Techniek Nederland) en Nathalie van Dalen (Bouwend Nederland).

Beschikbaar

 • Automotive (update juli 2019)
 • Detailhandel (update augustus 2019)
 • Bouw (update juni 2019)
 • Horeca (update juni 2019)
 • Medisch (update augustus 2019)
 • Specialistische zakelijke dienstverlening (update augustus 2019)
 • Industrie (update augustus 2019)
 • Transport (update augustus 2019)

lees meer > sluit

SRA Branche-expertgroepen 2019

Bent u gespecialiseerd in een van de onderstaande branches, doe dan mee met de expertgroep! U bent vier keer per jaar verzekerd van een dynamische vergadering met actuele discussies en casuïstiek en 8 PE-punten per jaar.

Thema's die - naast het sturen op data (vanuit BiZ) – aan de orde komen zijn in 2019:

 • Transport & logistiek: juridisch (m.n. arbeidsrecht), NIWO (vergunning), trends en actualiteiten, smart mobility, controlethema’s (Belastingdienst).
 • Horeca: macht van recensies, data driven planning en organisatie, controlethema’s (Belastingdienst).
 • Medisch: juridische actualiteiten, E-health, innovatie en strategie.
 • Automotive: strategie en planning, auto & fiscus, bedrijfsoverdracht.

Ga voor meer informatie naar het jaarprogramma of neem contact op met:

Contact

Leonie Derksen 

Leonie Derksen
Kennismanager
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

lees meer > sluit

Aftapkranen vaak niet goed geïnstalleerd

Uit onderzoek door SRA blijkt dat een deel van de kantoren de aftapkranen voor het aanleveren van jaarrekeningen niet of niet goed heeft geïnstalleerd. Als kantoren enkele klanten willen uitzonderen van het uploaden van de jaarrekening, worden de instellingen voor het uploaden tijdelijk uitgezet.

AftapkraanNadat de instellingen bij klanten zijn goed gezet, worden de eerder aangepaste instellingen niet ongedaan gemaakt waardoor het downloaden prima werkt, maar jaarrekeningen niet automatisch worden aangeleverd en dus niet terecht komen in de BiZ-database. Gevolg is dat het langer duurt voordat benchmarksets beschikbaar zijn. Om zeker te weten dat uw instellingen juist staan, raadpleegt u de instructie voor de aftapkraan:

Twijfelt u of de aftapkraan bij u op de juiste manier is geïnstalleerd? Neem dan contact op via biz@sra.nl.

Aftapkraan lees meer > sluit