SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 
Nieuw

Branchesignalering Horeca in Zicht: duurzaamheid in de horeca 2019

Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen de horeca. De ervaring van de leden van de Branche-expertgroep Horeca is dat veel banken alleen tot financiering bereid zijn als sprake is van een duurzame strategie. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in de horeca? Welke praktische tips zijn er om de duurzaamheid in de horeca te bevorderen?

Contact

Leonie Derksen 

Leonie Derksen
Kennismanager
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

Restaurant lees meer > sluit
Nieuw

Branchesignalering Medisch in Zicht: gebruikelijk loon medisch specialist 2019

De SRA-Branche-expertgroep Medisch heeft de branchesignalering geactualiseerd over het gebruikelijk loon van medisch specialisten met een aanmerkelijk belang.

MedischAanpassingen betreffen:

 • Vakantiebijslag (8,33%)
 • Eindejaarsuikering (8,33%)
 • Aangepaste pensioenpremies (premietabel 2019)

 

Medisch lees meer > sluit
Nieuw

Mkb-branchescan: gratis adviestool voor uw website (update)

Na bekendmaking van de nieuwste BiZ-cijfers via het rapport Branches in Zicht 2019, wordt de Mkb-branchescan geactualiseerd met de nieuwste cijfers en actualiteiten per branche. Dit is hét moment om de scan te plaatsen, dan wel om uw klanten aan te schrijven om de scan in te vullen.

Uw klanten krijgen hiermee een persoonlijk adviesrapport waarin de eigen uitkomsten worden vergeleken met de branchegemiddelden, zoals de financiële verwachtingen in het mkb. Dit is extra interessant met de nieuwste cijfers en trends over 2018. Tevens wordt hierin verwezen naar u als adviseur, voor meer informatie en een persoonlijk advies.

Laagdrempelig

Het plaatsen van de scan is eenvoudig; dit kan via een banner (link), óf geïncorporeerd op uw site. Het invullen kost uw klant hooguit 5 minuten met als beloning een uniek rapport in de eigen branche. Aan het einde van het jaar ontvangt u de verzamelde uitkomsten per branche via onze rapportage ‘2020 in Zicht’.

Vraag kosteloos aan

Heeft u de scan nog niet, vraag deze dan nu gratis aan. Heeft u de mkb-branchescan al wel, dan hoeft u niets te doen. ‘Achter de schermen’ wordt de inhoud geüpdatet en u ontvangt een mailing als dit gereed is. Dit staat (onder voorbehoud) gepland voor: 4 juni 2019. Voor meer informatie, neem contact op met Leonie Derksen (lderksen@sra.nl of T 030 656 6060).

lees meer > sluit
Nieuw

Actuele jaarrekeningen

De benchmarkdatabase blijft groeien. Het aantal jaarrekeningen in de benchmark database ligt inmiddels boven de 240.000, waarvan jaarrekeningen 2018 al ruim 15.300.

Controleer of uw aftapkraan aanstaat, en zo niet: doe dat dan alsnog. Gezamenlijk vergroten we het succes van de benchmark. Wilt u weten welke benchmarks inmiddels beschikbaar zijn?

Nieuw beschikbaar (22 mei)

4646 - Groothandel in farmaceutische producten, medische instrumenten en orthopedische artikelen
4519 - Handel in en reparatie van zwaardere bedrijfsauto's, aanhangers en caravans
4531 - Groothandel en handelsbemiddeling in auto-onderdelen en -accessoires

lees meer > sluit

Nieuw: Branchesignalering transport & logistiek

De oprukkende digitalisering en toenemende aandacht voor verduurzaming zijn belangrijk voor transport en logistiek. Deze trends bieden aantrekkelijke mogelijkheden, zeker gezien de aanhoudende prijsdruk en de groeiende druk op de arbeidscapaciteit in de branche.

Lees hierover in de nieuwe branchesignalering van de SRA-Branche-expertgroep Transport en Dinalog.

Contact

Leonie Derksen 

Leonie Derksen
Kennismanager
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

Vrachtverkeer lees meer > sluit
Nieuw

SRA-BiZ-Kennisdag 2019 op 20 juni: nog enkele plaatsen beschikbaar

Heeft u zich nog niet aangemeld, wacht dan niet te lang want de belangstelling is groot. Het thema ‘strategiemaken en organisatiekraken’ staat centraal: kraak de casus in de branche van uw keuze. Inmiddels hebben ook vier gedreven ondernemers hun medewerking toegezegd. Laat u inspireren! En verdien ook nog 5 PE-punten.

Strategiemaken en organisatiekraken

Camilla van den Boom, strategiemaker en organisatiekraker, reikt u op deze BiZ-Kennisdag een concrete manier aan om de situatie van uw klanten goed in kaart te brengen en inzichten te vertalen naar concrete acties. De aangereikte tools vormen de basis voor de interactieve kraaksessies in het tweede deel.

Kraaksessies horeca, medisch, bouw, transport

Een ondernemer presenteert zijn/ haar business case. Samen met (branche-)specialisten en een moderator gaat u aan de slag om de branchecasus te kraken: van cijfers naar resultaat!
De volgende sprekers staan al definitief op het programma (u kunt twee branches kiezen):

Kraak de horeca-casus

 • Horecaondernemer: Rob Vos (De Pelikaan, Texel)
 • Branchespecialist Horeca: Thijs Geijer (ING)
 • SRA-Branche-expertgroep Horeca: Maarten-Jeroen den Boer
 • Moderator: Cinte Welsing-Swinkels

Kraak de medische-casus

 • Zorgondernemer: huisarts dr. Gordon Oron (groepspraktijk Leerdam)
 • Branchespecialist Medisch: Winston Texel (ABN.AMRO)
 • Moderator: Bert Duurland

Kraak de bouw-casus

 • Bouwondernemer: Cor van Dijken (VDR Bouwgroep Deventer)
 • Branchespecialist Bouw: Rob van den Biggelaar (ING)
 • Moderator: Bert Duurland

Kraak de transport-casus

 • Transportondernemer: Cindy Visser (Visser Duiven)
 • Branchespecialist Transport: Roger van Straaten (TLN)
 • Moderator: Cinte Welsing-Swinkels

Meld u snel aan

BiZ-abonnees hebben recht op gratis toegangskaarten. Wilt u weten of uw kantoor hier aanspraak op maakt, mail dan aan biz@sra.nl. Regulier tarief: € 395 (exclusief voor SRA-leden). Plaats en tijd: Vianen, 13.00 - 20.00 uur. Voor meer informatie of direct inschrijven, ga naar de website.

lees meer > sluit
Nieuw

Nieuwe rapportage Branches in Zicht 2019

De publicatie van de nieuwste BiZ-cijfers over 2018 staat over een week gepland op 31 mei 2019 (onder voorbehoud). We verwachten opnieuw een groot publiciteitsoffensief. Voor u een kans om uw kantoor te profileren. Houd onze nieuwsbrieven in de gaten!

Een tipje van de sluier: de totale omzet in de benchmark van SRA is in 2018 gestegen van € 13,5 miljard naar € 15,2 miljard. Het rapport bevat de nieuwste uitkomsten en ontwikkelingen in het gehele mkb en specifiek acht branches: automotive, bouw, detailhandel, horeca, industrie, medisch, transport en specialistische zakelijke dienstverleners. De actualiteit en impact van deze cijfers zijn uniek in Nederland.

Wat krijgt u?

Heeft u klanten in een van de acht genoemde branches, mail dan de advieswijzers persoonlijk. Ook komen flyers voor u beschikbaar met een samenvatting van het rapport, bijvoorbeeld voor uw receptiestandaard. Digitaal kunt u deze flyer met uw eigen logo opvragen, ook als drukklaar bestand. De persberichten en grafieken worden online voor u klaargezet. En als het Financieel Dagblad de resultaten opnieuw publiceert, dan krijgt uw kantoor uiteraard een krant als bewijsexemplaar. De uitkomsten zijn immers dankzij u en de jaarrekeningen van uw klanten tot stand gekomen!

Meer informatie?

Houd de SRA-nieuwsbrief, de BiZ Update en de website van SRA in de gaten, want via deze weg zullen we alles communiceren. Voor meer informatie, neem contact op met Leonie Derksen (lderksen@sra.nl of T 030 656 6060).

Branches in Zicht 2019 cover_250x326 lees meer > sluit

SRA-BiZ workshop 'van cijfers naar klantsucces'

Wilt u ook graag praktische handvatten krijgen om meer uit BiZ te halen én in 2019 uw klanten verrassen met nieuwe inzichten? Uit het laatste BiZ-onderzoek blijkt dat uw klanten meer willen sturen op efficiency en voor grote strategische uitdagingen staan. Bovendien verwachten zij dat u hen als 'sparring partner' hierbij adviseert.

Daarom bieden wij u een workshop aan van slechts één dagdeel waarmee u direct aan de slag kunt en uw klanten heel gericht van advies kunt voorzien. De eerstvolgende workshop vindt plaats bij SRA in Nieuwegein op 18 september. Ook kunt u de workshop 'incompany' bij u op kantoor volgen (dag en tijdstip in overleg). U verdient bovendien 4 PE-punten.


Meer informatie

Amida-Elmoudni

Amida Elmoudni
E aelmoudni@sra.nl
T 030 656 60 60

lees meer > sluit

Nieuw: Brancherapport Automotive en Detailhandel

Bekijk nu het nieuwe brancherapport detailhandel, met actuele cijfers en interviews met Dirk Mulder (ING) en Ger Boersma (Vertical Retailing). Het rapport is beschikbaar in het BiZ-platform. U kunt ook hier een voorbeeldrapport automotive, met interviews met Jan van Delft (Vereniging Zakelijke Rijders) en Clem Dickmann (Aumacon), downloaden.

Planning

De brancherapporten voor de overige branches worden in de komende weken ook geüpdatet met de nieuwste BiZ-data en actuele cijfers en grafieken. 

Beschikbaar

Volgt

 • Bouw (april 2019)
 • Medisch (april 2019)
 • Horeca (mei 2019)
 • Juridisch (mei 2019)
 • Industrie (mei 2019)
 • Transport (mei 2019)
lees meer > sluit

SRA Branche-expertgroepen 2019

Bent u gespecialiseerd in een van de onderstaande branches, doe dan mee met de expertgroep! U bent vier keer per jaar verzekerd van een dynamische vergadering met actuele discussies en casuïstiek en 8 PE-punten per jaar.

Thema's die - naast het sturen op data (vanuit BiZ) – aan de orde komen zijn in 2019:

 • Transport & logistiek: juridisch (m.n. arbeidsrecht), NIWO (vergunning), trends en actualiteiten, smart mobility, controlethema’s (Belastingdienst).
 • Horeca: macht van recensies, data driven planning en organisatie, controlethema’s (Belastingdienst).
 • Medisch: juridische actualiteiten, E-health, innovatie en strategie.
 • Automotive: strategie en planning, auto & fiscus, bedrijfsoverdracht.

Ga voor meer informatie naar het jaarprogramma of neem contact op met:

Contact

Leonie Derksen 

Leonie Derksen
Kennismanager
E lderksen@sra.nl
T 030 656 60 60

lees meer > sluit

Ruim 209.000 jaarrekeningen in SRA-BiZ

Het gaat hard met de uploads: de verwachting is dat eind van het jaar 50.000 jaarrekeningen 2017 beschikbaar zullen zijn. Dit biedt veel extra mogelijkheden om op regio en rechtsvorm selecties maken. Bovendien komen branches (sbi’s) op steeds gedetailleerder niveau beschikbaar. Bekijk in een oogopslag waar we staan.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Infographic

Infographic lees meer > sluit

Aftapkranen vaak niet goed geïnstalleerd

Uit onderzoek door SRA blijkt dat een deel van de kantoren de aftapkranen voor het aanleveren van jaarrekeningen niet of niet goed heeft geïnstalleerd. Als kantoren enkele klanten willen uitzonderen van het uploaden van de jaarrekening, worden de instellingen voor het uploaden tijdelijk uitgezet.

AftapkraanNadat de instellingen bij klanten zijn goed gezet, worden de eerder aangepaste instellingen niet ongedaan gemaakt waardoor het downloaden prima werkt, maar jaarrekeningen niet automatisch worden aangeleverd en dus niet terecht komen in de BiZ-database. Gevolg is dat het langer duurt voordat benchmarksets beschikbaar zijn. Om zeker te weten dat uw instellingen juist staan, raadpleegt u de instructie voor de aftapkraan:

Twijfelt u of de aftapkraan bij u op de juiste manier is geïnstalleerd? Neem dan contact op via biz@sra.nl.

Aftapkraan lees meer > sluit