Thuis in uw branche
Alle branchesContactformulier

Bouw

Branchekennis

Bouw icoon

Ondanks het groeiperspectief voor de komende periode kampt de bouw met grote belemmeringen, zoals de spanning op de arbeidsmarkt en de schaarste aan grondstoffen.

Het tekort aan materialen als gevolg van de hoge grondstoffenprijzen en schaarste aan grondstoffen zijn voor 15 procent van de bouwbedrijven de belangrijkste belemmering voor de activiteiten. Dit heeft ook impact op de marges die bouwbedrijven realiseren.

Rapportages en cijfers

BiZ-abonnees kunnen onbeperkt benchmark- en brancherapporten downloaden uit 400 branches. Ook nieuwe klanten zijn vaak blij verrast met een persoonlijk rapport. Hiermee wordt in één oogopslag duidelijk hoe een ondernemer scoort ten opzichte van het gemiddelde in zijn/haar branche.

Publicaties

Het SRA-BiZ Sectorrapport Branches in Zicht geeft uniek inzicht in de actuele financiële trends en verwachtingen per branche.  Elk jaar worden de uitkomsten – de eerste harde cijfers over het afgelopen jaar - in mei gepubliceerd op de voorpagina van het Financieele Dagblad. In de branchesignaleringen worden advieskansen en specifieke vraagstukken voor de branche uitgelicht.   

Bouw en duurzaamheid

De bouw kan als branche niet om de gevolgen van het Klimaatakkoord heen. Denk aan de BENG-richtlijnen, PAS en Energielabel C. Maar ook de verplichting om laadpalen te plaatsen bij woningbouw. Wat betekent dat voor uw advisering?

Bijeenkomsten

Ontwikkeling en verdieping van branchekennis vindt plaats tijdens SRA-Branche-expertgroepen, cursussen, de BiZ-Kennisdag en kringen.

Nieuws

Dagelijks worden in de SRA-Nieuwsbank (alleen beschikbaar voor Nieuwsbank-abonnees) advieswijzers, (branche)nieuws en nieuwsbrieven geplaatst voor uw klanten in de bouwbranche.

Vaktechniek

BiZ-data geven inzicht in brancherisico’s en worden daarom toegepast in de fiscale- en samenstelpraktijk. Onder meer in de werkprogramma’s.

BiZ-data worden ook gebruikt bij de berekening van het risicoprofiel door middel van rating. Voor BiZ-abonnees is deze brancherating een integraal onderdeel van de benchmarkrapportage.

CAO's

Contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Leonie Derksen

Leonie Derksen
Kennismanager
T 030 656 60 60
E lderksen@sra.nl

 

Bekijk alle branches

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren