Thuis in uw branche
Alle branchesContactformulier

Horeca

Branchekennis

Horeca icoon

De horeca heeft het zwaar door beperkende maatregelen en lockdowns, personeelstekorten en concurrentie van branchevreemde partijen zoals de retail. Hogere kosten zorgen voor meer margedruk en de verwachte prijsstijgingen zullen dat naar verwachting niet kunnen opvangen.

Voor de continuïteit is het van belang dat horecaondernemers keuzes maken. Welke klanten willen zij bedienen en welke behoeften passen daarbij? En hoe kunnen zij in die behoeften voorzien? Ook op de extreem krappe arbeidsmarkt is onderscheidend vermogen – en dus een sterk werkgeversmerk – onmisbaar.

Rapportages en cijfers

BiZ-abonnees kunnen onbeperkt benchmark- en brancherapporten downloaden uit 400 branches. Ook nieuwe klanten zijn vaak blij verrast met een persoonlijk rapport. Hiermee wordt in één oogopslag duidelijk hoe een ondernemer scoort ten opzichte van het gemiddelde in zijn/haar branche.

Publicaties

Het SRA-BiZ Sectorrapport Branches in Zicht geeft uniek inzicht in de actuele financiële trends en verwachtingen per branche.  Elk jaar worden de uitkomsten – de eerste harde cijfers over het afgelopen jaar - in mei gepubliceerd op de voorpagina van het Financieele Dagblad. In de branchesignaleringen worden advieskansen en specifieke vraagstukken voor de branche uitgelicht.

Horeca en duurzaamheid

De horeca moet als branche inspelen op duurzame trends, bijvoorbeeld ten aanzien van voeding en gezondheid. Tegelijkertijd moeten ondernemers rekening houden met de gevolgen van het Klimaatakkoord. Denk aan het verplichte Energielabel C, het verbod op wegwerpplastic en het tegengaan van verspilling. Wat betekent dat voor uw advisering?

Bijeenkomsten

Ontwikkeling en verdieping van branchekennis vindt plaats tijdens SRA-Branchegroepen, cursussen, de BiZ-Kennisdag en kringen.

Nieuws

Dagelijks worden in de SRA-Nieuwsbank (alleen beschikbaar voor Nieuwsbank-abonnees) advieswijzers, (branche)nieuws en nieuwsbrieven geplaatst voor uw klanten in de horecabranche.

Vaktechniek

BiZ-data geven inzicht in brancherisico’s en worden daarom toegepast in de fiscale- en samenstelpraktijk. Onder meer in de werkprogramma’s.

BiZ-data worden ook gebruikt bij de berekening van het risicoprofiel door middel van rating. Voor BiZ-abonnees is deze brancherating een integraal onderdeel van de benchmarkrapportage. 

CAO's

Contact

Neem voor meer informatie contact op met:

Leonie Derksen

Leonie Derksen
Kennismanager
T 030 656 60 60
E lderksen@sra.nl

 

Bekijk alle branches

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren