Thuis in uw branche

Marketingtools

 • Publicatiedatum: 7-6-2022

Met deze marketingtools informeert u uw klanten over het SRA-Sectorrapport 'Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’.

 1. Het SRA-Sectorrapport Branches in Zicht 2022
 2. Mailingtekst voor (potentiële) klanten (voor mailing of eigen nieuwsbrief)
 3. Algemene webtekst voor uw website
 4. Social media, voorbeelden berichten (algemeen en inhoudelijk)
 5. Logo's SRA-Branche in Zicht
 6. Iconen Branches in Zicht 2022
 7. Link artikel FD
 8. Persberichten
 9. Branchewijzers
 10. Grafieken winst/omzet per branche

1. Het SRA-Sectorrapport Branches in Zicht 2022


2. Mailingtekst voor (potentiële) klanten (voor mailing of eigen nieuwsbrief)

Onderwerpregel: Sterke financiële cijfers mkb over 2021, mede door coronasteun

Beste …….
Met trots wijzen wij u op een artikel in het Financieele Dagblad van vandaag. Hierin heeft het FD aandacht voor het SRA-sectorrapport 'Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'. Dit rapport brengt de harde cijfers van het mkb in kaart, in verschillende regio's. Per branche worden de verwachtingen weergegeven. En ook de conjunctuurcijfers.

Ons kantoor doet mee aan SRA-Branche in Zicht. Een uniek benchmarkplatform met actuele cijfers waardoor wij zelfs een vergelijk kunnen maken van uw positie ten opzichte van de concurrent. Dat gaat nog iets verder dan alleen branche-informatie.

Neem voor meer informatie of een benchmarkrapport van uw organisatie contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

<Naam kantoor>


3. Algemene webtekst voor uw website

Hoe presteert u ten opzichte van uw concurrent?

Wij kunnen u dit vertellen. Ons kantoor neemt deel aan SRA-Branche in Zicht. Een landelijk benchmarkplatform met 360.000  jaarrekeningen waarmee wij u van actuele branche-informatie kunnen voorzien.

Wij gaan zelfs nog een stapje verder! Wij kunnen voor u in kaart brengen hoe uw presteert ten opzichte van de concurrent in uw regio.

Bekijk het SRA-sectorrapport 'Branches in Zicht 2022' om te zien hoe uw branche en regio ervoor staat. Neem voor een benchmarkrapport voor uw eigen bedrijf contact met ons op.


4. Social media

Gebruik uw social media voor het verspreiden van deze boodschap. Gebruik uw creativiteit en doe dit in de stijl van uw reguliere communicatie. Of maak gebruik van een van de voorbeeldtweets. Natuurlijk kunt u dit ook overnemen op uw LinkedIn-account.

Algemene tweets of Linkedin-berichten

 • Hoe presteert u ten opzichte van uw directe concurrenten? Wij kunnen u dit vertellen.
 • Wat zijn de toekomstverwachtingen voor uw branche? Wij sparren hierover graag met u.
 • Wat doen branchegenoten in uw regio? Onze adviseurs vertellen het u.
 • Branches in Zicht biedt harde cijfers voor uw branche. (Naam Kantoor) doet/ Wij doen hieraan mee....
 • Of ga op de inhoud van het rapport in.

Inhoudelijke tweets


Algemeen

 • Het mkb staat voor grote uitgadingen, zorgen om toegankelijkheid financiering voor mkb
  Meer in het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2022’.

Automotive

 • Sterke ontwikkeling winst en brutomarges in de automotive, hoewel de verschillen binnen de branche erg groot waren. Dit blijkt uit het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. De omzet is in 2021 met meer dan 8% toegenomen in vergelijking met 2020. De winst is plus 53,6%. Lees het SRA-rapport.

Bouw

 • De bouw laat in 2021 opnieuw solide groeicijfers zien. De omzet was in 2021 met 5% gestegen ten opzichte van het jaar ervoor en de winstgroei is uitgekomen op ruim 7%. Dit blijkt uit het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. Lees het SRA-rapport.

Detailhandel

 • Winstgroei in de detailhandel, maar niet voor iedereen. De omzet en winst zijn gestegen, maar binnen de detailhandel zijn de verschillen behoorlijk. Dit blijkt uit het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. Lees het SRA-rapport.

Horeca

 • Horeca herpakt zich in 2021 enigszins dankzij steunpakketten. De horeca liet een positieve ontwikkeling van de omzet en winst zien, maar flinke kanttekeningen zijn op hun plaats. Dit blijkt uit het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. 

Industrie

 • Bovengemiddelde omzet- en winstontwikkeling in de industrie. Over bijna de hele linie hebben industriële ondernemers geprofiteerd van een robuuste vraag. Wel zorgden schaarste en leveringsproblemen hier en daar voor een rem op de groei. Dit blijkt uit het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. Lees het SRA-rapport.

Medische zorg

 • Financieel goed jaar voor medische zorg, maar huisartsen blijven achter. Dit blijkt uit het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. De medische zorg heeft in 2021 een omzetontwikkeling laten zien van 10,5% tegenover bijna 6% een jaar eerder. De winst is met ruim 20% toegenomen. Lees het SRA-rapport.

Transport en logistiek

 • Sterk omzetherstel voor de branche transport en logistiek. Dit blijkt uit het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. De omzet steeg in 2021 met bijna 12% ten opzichte van 2020. De winst steeg met ruim 17%. Lees het SRA-rapport. 

Specialistisch zakelijke dienstverlening

 • De meeste specialistische zakelijke dienstverleners hebben de coronacrisis achter zich gelaten en de omzet in 2021 weer boven het niveau van een jaar eerder zien uitkomen. Ook de winstontwikkeling was per saldo positief, maar de onderlinge verschillen waren behoorlijk. Dit blijkt uit het SRA-rapport ‘Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen’. Lees het SRA-rapport.
 

5. Logo's SRA-Branche in Zicht

Klik op onderstaande logo's om deze te downloaden.

SRA Branche in Zicht

SRA Branche in Zicht


6. Iconen Branches in Zicht 2022

Klik op de iconen om te downloaden.

Automotive 

Automotive

Bouw 

Bouw

Detailhandel 

Detailhandel

Horeca 

Horeca

Industrie 

Industrie

Juridische dienstverlening 

Zakelijke
diensten

Logistiek en Transport 

Logistiek

Medische zorg 

Medische zorg 


7. Link artikelen FD en BNR

De artikelen in het FD over het SRA-Sectorrapport 'Branches in Zicht 2022, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen' kunt u als PDF downloaden op onze SRA-website. Ook heeft Harry Marissen, bestuurslid SRA, bij BNR Nieuwsradio toelichting gegeven op het SRA-Sectorrapport.


8. Bekijk hier de persberichten


9. Branchewijzers

 

10. Grafieken winst/omzet per branche