SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 

Branche-expertgroepen 2019: doet u met ons mee?

In het afgelopen jaar zijn met veel succes en plezier vier branche-expertgroepen actief geweest, met als doel het ontwikkelen en delen van branchekennis: inspirerend en resultaatgericht! Een overzicht.

Horeca branche-expertgroep

De horecagroep heeft zich in het afgelopen jaar naast data-analyse en het bespreken van trends en ontwikkelingen, gericht op fiscale thema's als btw en wkr, huurrecht en arbeidsrecht en daarnaast belangrijke adviesthema's als financiering, menu-engineering en het gebruik van kassasystemen. Thema's waar we uiteraard mee verder gaan.

Heeft u ook horecaondernemers als klant? De groep nodigt u van harte uit om mee te doen.

Transport branche-expertgroep

De transportexperts hebben vooral goederenvervoerders als klant. 'Smart data' is een belangrijk thema. Niet alleen vanuit BiZ – in samenwerking met onze kennispartner Panteia - maar ook op basis van de Management Transport Systemen van de klant. Hoe kunnen ondernemers beter en efficiënter beladen? Hoe komen vrachtprijzen tot stand? Het tekort aan chauffeurs is nijpend en de personeelskosten nemen sterk toe.

De transportexperts heten u van harte welkom.

Medische branche-expertgroep

De medische groep heeft het meeste aantal deelnemers en richt zich op de eerstelijns zorg (huisarts, mondzorg, fysiotherapeut). Vanwege de populariteit van deze groep is er een wachtlijst, maar laat dat u niet weerhouden om contact op te nemen als u kennis en ervaring kunt inbrengen. Verschillende visiedocumenten zijn het resultaat van het afgelopen jaar, met de focus op kritische prestatie indicatoren. Daarnaast is het zorgkompas ontwikkeld.

Automotive branche-expertgroep

De automotive-experts hebben merkdealers en universele garages als klant. Terugkerende thema's zijn data-analyse, financiering van vastgoed, waardering, opbrengstverantwoording en fiscaliteit (o.a. margeregeling).

Wilt u kennis delen met andere SRA-leden die 'olie in het bloed hebben'? Doe dan mee en specialiseer u verder in uw klanten met een garagebedrijf.

Aanmelden branche-expertgroep

De Branche-expertgroepen gaan in 2019 weer van start en er zijn nog enkele plekken vrij. Meld u zich dus snel aan, en doe mee! Voorwaarde is dat u klanten heeft in de betreffende branche en dat u lid bent van SRA. De groepen komen vier keer per jaar bijeen, van 16.00-18.00 (met aansluitend een borrel). Meer informatie: Leonie Derksen (T 030 656 60 60) of via onze website.