SRA BIZ logo
...voor het ondernemende accountantskantoor.
 

Wat krijgt u met BiZ?

• Meer klantcontact

• Hogere klanttevredenheid

• Nieuwe gespreksonderwerpen

• Extra advieskansen

• Onderscheidend vermogen

• Meer omzet

Recent online onderzoek onder gebruikers en niet-gebruikers (directeuren en vennoten bij SRA-kantoren) naar de bekendheid, inzet en meerwaarde van Branche in Zicht toont bovendien aan dat 24% van de respondenten meer omzet realiseert, 46% meer advieswerk krijgt, 56% meer klantencontacten creëert en 45% nieuwe klanten binnenhaalt.

Voornaamste gespreksonderwerpen die meerwaarde bieden zijn onder meer personeels- en huisvestingskosten, de voorraadpositie en brutomarges die afwijken ten opzichte van de branche, én de kansen en bedreigingen binnen de branche.

Stevige concurrent

Als het gaat om de bekendheid met en gebruik van benchmarktools onder gebruikers en niet-gebruikers gaat relatieve nieuwkomer BiZ stevig de concurrentie aan met de tools vanuit Cijfers & Trends van de Rabobank. Tools vanuit de brancheorganisaties, de andere banken of ontwikkeld door het eigen kantoor zijn relatief gezien minder bekend en minder gebruikt.

Propositie

Volgens het online onderzoek heeft platform Branche in Zicht de potentie om flink te groeien als het om het aantal gebruikers gaat. 37,5% van de respondenten (niet-gebruikers) geeft aan op dit moment nog niet te beschikken over een BiZ-jaarabonnement, maar dat wel te willen.

63% van de respondenten (gebruikers) geeft aan de segmentatiemogelijkheden van BiZ-rapporten (naar rechtsvorm, regio en omvang) te kennen en te gebruiken. 42% van de niet-gebruikers is daarmee niet bekend.

Klik op de grafiek voor een groter exemplaar

Perceptieonderzoek tabel