Thuis in uw branche

Branches

Branchekennis is van belang als u wilt adviseren over ondernemingsrisico’s en -kansen. Maar ook bij het controleren en risicogericht samenstellen.

Automotive

Garagebedrijven hebben ondanks de nieuwe bijtellingsregels goede zaken gedaan, maar kunnen niet achterover leunen. Grote veranderingen zijn op komst zoals elektrisch rijden en private lease ('van bezit naar gebruik').

Bekijk automotive branchekennis

Bouw

De bouw doet goede zaken en het einde is nog niet in zicht. Doordat één op de vier werknemers zijn baan heeft verloren tijdens de crisis, is er een achterstand op het gebied van personeel en opleiding.

Bekijk bouw branchekennis

Detailhandel

Uit de BiZ-database blijkt dat een grote tweedeling is ontstaan tussen succesvolle- en niet succesvolle retailondernemers. Of een ondernemer wel of niet weet te profiteren van het onlinekanaal is hierin bepalend, alsmede het innovatief vermogen van de ondernemer en de locatie van het winkelgebied.

Bekijk detailhandel branchekennis

Horeca

Het gaat goed in de horeca: de omzet- en winstcijfers zijn positief en de kredietwaardigheid is sterk verbeterd. De regionale verschillen zijn echter groot en de concurrentie neemt toe door nieuwe aanbieders als airbenb en thuisbezorgd.nl.

Bekijk horeca branchekennis

Industrie

De industriële bedrijvigheid neemt toe, mede als gevolg van de groeiende export. Bedrijven kunnen efficiënter produceren door technologische ontwikkelingen als robotisering en 3D-printing maar dit vraagt ook om investeringen.

Bekijk industrie branchekennis

Zakelijke dienstverlening

Rechtskundige dienstverlening (advocaten, notarissen), ingenieurs- en architectenbureaus en managementadviesbureaus: dat zijn de belangrijkste klantgroepen voor SRA-kantoren in deze categorie.

Bekijk zakelijke branchekennis

Medische zorg

De ontwikkeling van kennis clustert zich enerzijds rond controle in de zorg en anderzijds rond advieskansen in de eerstelijnszorg. In de Controlegroep Zorg en de Branche-expertgroep Medisch zijn onze specialisten actief.

Bekijk zorg branchekennis

Transport en logistiek

Het vervoer over de weg floreert, dankzij de toename van het binnenlands transport: vrachtwagens leveren ruim 80 procent van alle in Nederland vervoerde goederen af.

Bekijk transport branchekennis

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren