Thuis in uw branche

Verbeteringen in de praktijkopleiding

Vanaf 1 april 2024 wordt de praktijkopleiding vernieuwd. Iedereen die zich (in)direct bezighoudt met de praktijkopleiding krijgt met deze veranderingen (quick wins) te maken.

In alle jaren van de praktijkopleiding worden structurele veranderingen aangebracht. Het start bij jaar 1, dat begint met de oriëntatiefase van zes maanden. Tijdens deze fase krijgt de trainee langer de tijd om invulling te geven aan het persoonlijk ontwikkelplan (POP) en het professionele ontwikkeltraject.

Nieuwe portfoliosite

De nieuwe portfoliosite zorgt voor overzicht. De portfoliosite bevat een introductiepagina waarmee de trainee zich voorstelt. Dit ben ik, hier sta ik en dit is wat ik wil bereiken. Verder kan heel gemakkelijk per jaar worden voldaan aan alle opdrachten. De bedoeling is dat de trainee zich hiermee (meer) eigenaar voelt van het portfolio en het geeft de praktijkbegeleider, beoordelaar en examinator beter inzage in de persoon die zij moeten beoordelen.

Veel van de veranderingen zorgen ervoor dat zowel trainees als stagebureaus minder tijd hoeven te besteden aan papierwerk en het doorspitten van allerlei verschillende word- en pdf-templates. Ook krijgen zij een grotere mate van autonomie toebedeeld, zodat er meer vrijheid is om zelf te beslissen hoe met verschillende situaties om te gaan. Het uiteindelijke doel is: het creëren van een beter studeerbare en aantrekkelijkere opleiding.

FAQ en informatiesessie

De veranderingen aan de praktijkopleidingen staan in de recent toegevoegde FAQ-sectie op de website van de NBA. Daarnaast licht het SRA-Stagebureau haar trainees en praktijkbegeleiders in over wat deze veranderingen nu precies betekenen via online informatiesessies. De sessies zijn gepland op:

  • Dinsdag 30 april 2024 - 14:00 tot 15:30 uur
  • Dinsdag 7 mei 2024 - 11:00 tot 12:30 uur
  • Donderdag 25 april 2024 - 14:00 uur tot 15:30 uur

Aanmelden informatiesessie

Contact

Heb je vragen of wil je meer informatie over wat de veranderingen voor jou betekenen? Bel of mail het SRA-Stagebureau via:

Team Stagebureau

E stagebureau@sra.nl T 030 656 60 60