Thuis in uw branche

Deficiëntieregeling

  • Publicatiedatum: 23-02-2018

Ben je gestart met de praktijkopleiding MKB of Assurance vanaf 1 november 2017 en volg je een theoretische opleiding die gebaseerd is op de oude CEA-eindtermen (eindtermen van voor 2016) of heb je die opleiding inmiddels afgerond? Dan moet je nog enkele theoretische deficiënties wegwerken.

Dat geldt ook voor AA-trainees die na 1 september 2017 zijn overgestapt (startdatum 1 november 2017) naar de Praktijkopleiding MKB.

De deficiënties die weggewerkt moeten worden beperken zich tot het vakgebied Gedrag, Ethiek en Besluitvorming (GEB). Heeft jouw opleiding toch al eerder deze eindtermen in het theoretisch opleidingsprogramma verwerkt, dan kun je daarvoor een verklaring opvragen bij de onderwijsinstelling waar je de accountantsopleiding volgt of hebt gevolgd. Je hoeft in dat geval dus geen deficiëntieprogramma te volgen.

Er komen naar verwachting verschillende mogelijkheden om de deficiënties voor GEB weg te werken:

  • Via de onderwijsinstellingen
  • Via zelfstudie (de Raad zal hiervoor een syllabus ontwikkelen)
  • Via een aanvullend programma op de nieuwe simulatiesopdrachten

Over de mogelijkheden om deze theoretische deficiënties weg te werken word je de komende maanden verder geïnformeerd via Facebook en via de SRA Stagebureau Nieuwsbrief.

Neem je deel aan het praktijkexamen voordat het deficiëntieprogramma gereed is? Dan hoef je het deficiëntieprogramma niet meer te volgen.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren