Thuis in uw branche
Dossier Activiteitgericht werken

Waarom activiteitgericht werken?

Activiteitgericht werken bevordert de gezondheid, het geluk en de productiviteit van werknemers. Door werkplekken op maat te creëren transformeert u het kantoor naar een meer levendige en dynamische omgeving, waar de creativiteit opbloeit en de inspiratie vanzelf komt.

Daarnaast zorgt activiteitgericht werken ervoor dat u als kantoor sneller in kunt spelen op de veranderingen die op u af komen. Denk aan wet- en regelgeving, digitalisering, duurzaamheid, schaarste op de arbeidsmarkt, werk-privé balans en de wens van generatie x. Zo onderscheidt u zich.

Een gunstige andere bijkomstigheid is dat activiteitgericht werken de continuïteit van het werkproces garandeert. Van het organisatorisch herschikken van interne afdelingen tot een disruptie zoals corona.

Vertrouwen en autonomie geven energie

Als er iets is dat we van 2020 geleerd hebben, is dat gefocust en efficiënt werken ook op een andere locatie of thuis ook kan. We hebben ervaren dat:

  • we elkaar kunnen vertrouwen ook al werken we niet met elkaar op kantoor.
  • de werkzaamheden ook goed op afstand kunnen en online gewoon door gaan.
  • de productiviteit omhoog gaat en dat de technologie daarbij prima werkt.

Uit onderzoeken en de praktijk blijkt dat zeker de helft van het dagelijkse werk op afstand kan plaatsvinden. Jeroen Busscher, strateeg op het gebied van gedragsverandering binnen organisaties: ''Wat we al wisten maar niet durfden te geloven: mensen zijn productief, ook als we ze niet op de vingers kijken. De voordelen van thuiswerken voor de medewerker is de vrijheid zichzelf te kunnen organiseren. De leidinggevenden daarentegen moeten zich op nieuwe kwaliteiten gaan richten. Zij gaan zichzelf heruitvinden.''

Hoe gaat het met u in coronatijd? Die vraag heeft SRA voorgelegd middels een enquête aan medewerkers en vennoten van SRA-accountantskantoren. Ruim 1.100 leden deden mee. Een opvallende uitkomst is dat bijna 63% wenst om na corona tussen de 20% en 100% thuis te werken. Een mooi moment om na te denken hoe u uw kantoor hierop kunt inrichten.

Vragen / afspraak maken

Heeft u vragen over activiteitgericht werken? Wilt u hulp bij het implementeren ervan binnen uw kantoor? Neem dan contact op met een van onze experts en plan geheel kosteloos een afspraak voor een online intake of meld u aan voor een van de gratis inspiratiesessies.

E agw@sra.nl
T 030 6566060

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren