Thuis in uw branche

Waarom activiteitgericht werken?

Activiteitgericht werken bevordert de gezondheid, het geluk en de productiviteit van werknemers door ze werkplekken op maat te geven, voor welke job dan ook, op elk moment en op elke manier. Het transformeert een kantoor tot een meer levendige en dynamische omgeving, waar de creativiteit opbloeit en de inspiratie vanzelf komt.

Het geeft u als kantoor dan ook de mogelijkheid om sneller in te kunnen spelen op de veranderingen die op u af komen. Denk aan wet- en regelgeving, digitalisering, duurzaamheid,  schaarste op de arbeidsmarkt, werk-privé balans en de wens van generatie x. Daarnaast verwachten mkb-ondernemers steeds meer van hun accountant. Door de digitalisering, snelheid van veranderingen en toenemende transparantie is het voor accountantskantoren steeds belangrijker om zich te onderscheiden door flexibel te zijn en hierop in te spelen.

Vertrouwen en autonomie geeft energie

En als er iets is dat 2020 ons heeft geleerd is dat gefocust en efficiënt werken ook op een andere locatie of thuis kan plaatsvinden en vergaderingen op afstand ook effectief zijn. Covid19 leert ons: dat we elkaar kunnen vertrouwen ook al werken we niet met elkaar op kantoor, dat de werkzaamheden ook op afstand en online gewoon door gaan, dat de productiviteit omhoog gaat en dat de technologie heel goed werkt! Uit recente onderzoeken en de praktijk blijkt dat zeker de helft van het dagelijkse werk op afstand kan plaatsvinden.

Jeroen Busscher, strateeg op het gebied van gedragsverandering binnen organisaties: ''Wat we al wisten maar niet durfden te geloven: mensen zijn productief, ook als we ze niet op de vingers kijken. De voordelen van thuiswerken voor de medewerker is de vrijheid zichzelf te kunnen organiseren. De leidinggevenden daarentegen moeten zich op nieuwe kwaliteiten gaan richten. Zij gaan zichzelf heruitvinden.''

Organisaties die beginnen aan activiteitgericht werken hebben voornamelijk als doel een inspirerende werkomgeving te creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Het faciliteert, waar mogelijk, plaats- en tijdsonafhankelijk werken en draagt ook bij aan een betere balans tussen werk en privé.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren