Thuis in uw branche

Dossier Krapte Arbeidsmarkt

Op dit moment is er sprake van een krappe arbeidsmarkt. De vraag naar arbeid overtreft het aanbod, waardoor er weinig werkloosheid is en een personeelstekort. Wat kunt u doen? Hoe houdt u uw medewerkers tevreden en zorgt u ervoor dat ze niet gaan 'shoppen'? Met dit dossier bundelen we alle thema's op dit gebied.

Behoud uw personeel

De laatste tijd vernemen wij van steeds meer SRA-kantoren dat er door partijen op een agressieve wijze wordt geworven naar personeel. De reden hiervan is dat er momenteel sprake is van een zeer krappe arbeidsmarkt. Wat kunt u hieraan doen?

Lees hoe u uw personeel 'binnen' houdt

Model Werving en selectie

Hoe schrijf ik een goede vacaturetekst? Hoe bereik ik de juiste kandidaten en welke social media kanalen zet ik daarbij in? En hoe voer ik een goede sollicitatieprocedure? Allemaal vragen waarop we antwoord geven in het model 'Werving en selectie', gratis voor SRA-leden.

Lees het model

Korting op uitzendkrachten

Dankzij de mantelovereenkomst tussen SRA en het uitzendbureau Unique heeft u een streepje voor bij tijdelijk èn vast personeel. Als SRA-kantoor geniet u namelijk een aanzienlijke korting.

Meer info over de mantelovereenkomst

Onderzoek naar tevredenheid medewerkers

Hoe tevreden zijn uw medewerkers? Meer of minder tevreden dan de medewerkers van andere accountants- en belastingadvieskantoren? Profiteer van de belangrijke informatie die vrijkomt uit een medewerkers tevredenheidsonderzoek (MTO) en streef daarmee naar behoud van uw personeel.

Lees meer informatie over het MTO

Screening arbeidsvoorwaarden

Tevreden medewerkers zijn belangrijk voor uw organisatie, maar ook voor het welzijn van uw medewerkers. Zijn uw arbeidsvoorwaarden marktconform? Betaalt u volgens de huidige maatstaven? Een screening van uw arbeidsvoorwaarden kan u veel waardevolle inzichten geven.

Bekijk meer info over de screening

DISC: persoonlijke assessments

DISC assessments
Vergroot de inzetbaarheid van uw personeel

Strategiesessie: word aantrekkelijke werkgever

Strategiesessie door SRA
Hoe bind en boei ik goede medewerkers?

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren