Thuis in uw branche
Dossier Kwaliteit

Zeggen wat we doen

Met zeggen wat we doen, maken we bij SRA onze kwaliteitsinspanningen aantoonbaar. Bijvoorbeeld via het uitdragen van onze visie op kwaliteit en onze kwaliteitsambitie of concreter via het publiceren van reviewresultaten of andere kwaliteitsindicatoren.

Weten ondernemers, hun en andere stakeholders dat uw accountantskantoor zich continu bezighoudt met kwaliteit, kwaliteitsbeheersing en kwaliteitsborging? Kennen zij het SRA-Kwaliteitskeurmerk? Gezien de betekenis van ons werk, onze positie in het economische verkeer en de verwachtingen die daarover leven, is het van groot belang om meer te vertellen wat we doen.

In de huidige maatschappij zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid de nieuwe communicatiewaarden geworden. Als moderne organisatie maak je verbinding met je stakeholders en sta je open voor hun signalen. Daarom vindt het SRA-bestuur het belangrijk en noodzakelijk dat de SRA-kantoren meer naar buiten treden, en met trots vertellen over waar zij in het kader van kwaliteit c.q. keurmerk mee bezig zijn. Elk SRA-kantoor heeft een eigen verantwoordelijkheid en collegiale verplichting om het gevoerde integrale kwaliteitsbeleid, de beheersing en borging daarvan aantoonbaar te maken. Slechts op deze manier kunnen we samen het SRA-kwaliteitskeurmerk dynamisch inzetten richting alle stakeholders, en telkens laden. Samenwerken is vermenigvuldigen.

Kwaliteitsindicator

Elk SRA-kantoor kan daarvoor verschillende instrumenten inzetten, die elkaar kunnen aanvullen dan wel versterken. Elders in dit dossier hebben we alle handvatten voor het werken aan kwaliteit gebundeld. Nieuw in de kwaliteitsgereedschapskist is de ontwikkelde SRA-kwaliteitsindicator. Met deze Kwaliteitsindicator hebben SRA-kantoren een hulpmiddel in huis om kwaliteitsinspanningen en -processen in de organisatie te beheersen, te bewaken en te borgen. U creëert hiermee efficiency en overzicht. Bovendien kan de SRA-kwaliteitsindicator gebruikt worden om stakeholders meer inzicht te geven in de wijze waarop u zich (continu) bezighoudt met kwaliteit, kwaliteitsbeheersing en kwaliteitsborging.