Thuis in uw branche
Bekijk het Dossier SBR

De elektronische handtekening: meer dan alleen een SBR-vraagstuk!

  • Publicatiedatum: 2-10-2017

In de vorige SRAadviseur hebben we het vraagstuk van de elektronische handtekening op de hand genomen en op hoofdlijnen toegelicht. In dat artikel ging het nog vooral om de elektronische handtekening in de context van Standard Business Reporting.

Logisch, want met ingang van 1 januari 2018 dient u bij de publicatiejaarrekening van uw middelgrote klanten een XBRL-verklaring te kunnen ondertekenen. Maar het overgrote deel van de digitale documenten die voorzien moeten worden van een handtekening, bevinden zich buiten het SBR-domein. En wat is daar dan voor geregeld, qua techniek en regelgeving?

SBR Assurance

Om te beginnen toch nog even de laatste stand van zaken in het SBR-domein. We hebben nog slechts enkele maanden te gaan voordat er geen alternatief meer is voor het deponeren van publicatiestukken middelgroot: SBR is dan de enige weg en u dient dan klaar te zijn om een elektronische handtekening te zetten op de controleverklaring die erbij hoort. Nog niet alles is gereed, maar het is wel van belang dat u alvast de zaken gaat regelen die u kunt regelen, zoals bijvoorbeeld een beroepscertificaat. Dit geldt uiteraard alleen als u klanten heeft die onder de SBR-verplichting vallen.


Lees verder in de SRAadviseur