Thuis in uw branche

Aan de slag met cybersecurity in vijf stappen

Cyberweerbaarheid begint bij uw medewerkers!

‘Cybersecurity is voor mij vooral een technisch vraagstuk.’ ‘De risico’s die ik loop kan ik niet beïnvloeden omdat ze het gevolg zijn van de software die ik gebruik.’ ‘Het kiezen van de juiste tools beschermt mijn kantoor tegen eventuele dreigingen van buitenaf.’ Drie stellingen die alle onjuist zijn. Maar hoe dan wel?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 161,00
Prijs niet-leden: € 199,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 3
RB Algemeen 3
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, IT-manager, Teamleider/Relatiebeheerder, Officemanager, Kantoormanager, Compliance officer

Spreker

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot is Informatiemanager bij SRA.

Alle docenten

Inhoud

Accountancywerkzaamheden als het samenstellen, beoordelen en controleren van jaarrekeningen draaien net als cybersecurity, informatiebeveiliging en privacy om MOET: Mensen, Organisatie En Techniek. Toch is er in de praktijk een groot verschil waar te nemen. Waar we bij de accountancywerkzaamheden de nadruk leggen op mensen en organisatie, focussen we ons bij informatiebeveiliging vaak alleen op de techniek. Alsof techniek het probleem voor u oplost. Herkenbaar? En dat terwijl ook hiervoor geldt dat mens en organisatie sleutelfactoren zijn. 

Cybersecurity is vandaag de dag ‘big business’. Het aanbod van leveranciers en tools is zo groot dat kantoren door de bomen het bos niet meer zien. Of het nu gaat om een virusscanner of een ISMS. Waar te beginnen is inmiddels een uitdaging op zich geworden. Maar niets doen is ook geen optie. 

Om u als kantoor inzicht en grip te verschaffen en daarmee het veelkoppige monster van informatiebeveiliging het hoofd te kunnen bieden heeft SRA op basis van de Principes voor Informatiebeveiliging van AFM en Code voor Informatiebeveiliging (ISO27001) een concreet stappenplan ontwikkeld. 

  • SRA-stappenplan informatiebeveiliging / cybersecurity
  • Cyberrisico’s in de accountantspraktijk
  • Actuele relevante wet- en regelgeving
  • Het belang van een ISMS
  • Preventie, detectie en respons: maatregelen
  • Het aanbod van tools; de markt
  • Vragen te stellen aan uw leverancier

U heeft een concreet stappenplan waarmee u in staat bent de digitale weerbaarheid van uw kantoor te vergroten. U weet welke maatregelen u kunt treffen om risico’s te mitigeren en welke tools en oplossingen hierbij kunnen worden ingezet.

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Donderdag 24 juni 2021 van 16:00 - 19:00 uur
Beschikbaar
Locatie: online
Cursuscode: AICT34348

Programma

Tijdens deze bijeenkomst laten we aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe het stappenplan u richting en houvast biedt. En, wat hierbij veelvoorkomende valkuilen zijn. Uiteraard besteden we ook ruim tijd aan het uitwisselen van kennis en ervaringen.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren